Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Down Town», στην οποία κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις που δέχθηκε από πρώην συνεργάτες του.

Ανάμεσα τους και η ηθοποιός Θέμις Μπαζάκα, η οποία ζήτησε από τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη να της εξηγήσει τον λόγο που την επέλεγε συχνά να είναι η τηλεοπτική του μητέρα.

Θέμις Μπαζάκα: Γιατί με έβαζες συνέχεια να παίζω τη μάνα σου; Πώς είναι, αλήθεια, η σχέση με τη μητέρα σου και ποια θα έλεγες είναι η ιδανική μητέρα για σένα;

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Λοιπόν… Ο λόγος που έπαιξες τη μάνα μου ήταν επειδή οι μάνες που είχα γράψει, σεναριακά έπρεπε να έχουν όλα τα στοιχεία που και εσύ έχεις. Έντονο χαρακτήρα, γοητεία, φινέτσα, χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Και επειδή και η δική μου μάνα τα έχει αυτά, έγραφα πάντα ρόλους σε ηρωίδες που έχουν τέτοιο δυναμισμό. Ή, και αν δεν τον είχαν, στην πορεία τον έβρισκαν. Για μένα η ιδανική μητέρα είναι αυτή που μαθαίνει το παιδί της να είναι δυνατό και ανεξάρτητο.

Θέμις Μπαζάκα: Στην Ελλάδα, ό,τι και αν καταφέρεις, όπου και αν φτάσεις, πάντα θα υπάρχουν κάποιες φωνές που θα λένε «ναι μεν, αλλά…». Ποια αρνητικά σχόλια έχεις ακούσει κατά καιρούς και πότε έπαψαν αυτά να σε αφορούν;

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Νομίζω φέτος είναι η πρώτη φορά που τα σχόλια δεν με έχουν ακουμπήσει καθόλου. Ούτε έχω ασχοληθεί με οτιδήποτε αρνητικό. Ίσως επειδή δεν προλαβαίνω, ίσως επειδή μεγαλώνω και δεν με αφορά τόσο, ίσως επειδή είμαι πιο σίγουρος για αυτό.