Στη βιογραφία του Andrew Morton Diana: Her True Story ‒ In Her Own Words, που βασίζεται στη δική της αφήγηση, η αδικοχαμένη Πριγκίπισσα θυμάται τη συνάντησή της μια άλλη δημοφιλή Πριγκίπισσα, την Grace του Μοναχό το 1981 σ’ ένα μουσικό ρεσιτάλ στο Goldsmiths’ Hall στο Λονδίνο, όταν εκείνη ήταν 20 χρονών, και νιόπαντρη με τον Κάρολο, ενώ η Grace Kelly 52 χρονών- κι ήδη έμπειρη με τη ζωή ως γαλαζοαίματη.  

Η Diana περιγράφει τη Grace Kelly, στην πρώτη τους γνωριμία, ως «υπέροχη και ήρεμη», αλλά «μέσα της υπάρχει ταραχή, μπορούσα να το καταλάβω».

Η βραδιά εκείνη ήταν γεμάτη στρες και αγωνία για τη νεαρή Diana που δεν ήταν σίγουρη για το αν ακολουθούσε σωστά τους κανόνες του βασιλικού πρωτοκόλλου, αλλά και για την εμφάνισή της: ο Κάρολος την είχε προειδοποιήσει να μη φορέσει μαύρο φόρεμα καθώς τα μέλη της βασιλικής οικογένειας επιλέγουν το συγκεκριμένο χρώμα μόνο για το πένθος, ενώ το φόρεμά της ήταν στράπλες και αρκετά αποκαλυπτικό στο μπούστο με τα βλέμματα να είναι στραμμένα πάνω της.  

«Ήταν μια φρικτή βραδιά. Δεν ήξερα αν έπρεπε να βγω πρώτη από την πόρτα, δεν ήξερα σε ποιο χέρι να κρατήσω τη τσάντα μου, ήμουν τρομοκρατημένη, σχεδόν αρρώστησα…», περιγράφει η Πριγκίπισσα στην αυτοβιογραφία της.  

Τότε, λοιπόν, ήταν που η Πριγκίπισσα του Μονακό, η οποία είχε αντιληφθεί τον πανικό της Diana, την πήρε παράμερα για να συζητήσουν ιδιωτικά και όταν εκείνη της εκμυστηρεύτηκε τις αγωνίες της για το μέλλον, η Grace της χτύπησε απαλά τα μαγουλάκια και της είπε: «Μην ανησυχείς, θα γίνεται όλο και χειρότερο».  

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!