Τι ορίζει το πρωτόκολλο μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου;

Τι ορίζει το πρωτόκολλο μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου;

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 99 ετών άφησε πριν λίγες ώρες, ο Πρίγκιπας Φίλιππος του Εδιμβούργου και σύζυγός της βασίλισσας Ελισάβετ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ανακοίνωσε το θάνατο του συζύγου της το μεσημέρι αναφέροντας: «Με βαθιά θλίψη, η Αυτού Μεγαλειότητα η Βασίλισσα ανακοινώνει το θάνατο του αγαπημένου συζύγου της, του Βασιλείου Υψηλού Πρίγκιπα, του Δούκα του Εδιμβούργου.

Τι ορίζει το πρωτόκολλο μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου

Το βρετανικό Παλάτι αμέσως μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου θα ακολουθήσει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το σχέδιο Operation Forth Bridge, όπου αναφέρονται όλα τα σχέδια και οι επιλογές του δούκα του Εδιμβούργου για την κηδεία του.

Κήρυξη Εθνικού Πένθους

Όπως είναι αναμενόμενο στη Μεγάλη Βρετανία θα κηρυχτεί Εθνικό Πένθος, κατά το οποίο μεταξύ άλλων οι σημαίες στα δημόσια κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες,  οι παρουσιαστές ειδήσεων που θα ανακοινώσουν την είδηση θα φορούν μαύρα και οι βουλευτές θα φορούν μαύρα περιβραχιόνια.

Η βασίλισσα θα μπει κι αυτή σε μια επίσημη περίοδο πένθους που θα κρατήσει 30 μέρες. Μετά θα επιστρέψει στα βασιλικά της καθήκοντα.

Η κηδεία

Ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν επιθυμούσε μεγάλη κηδεία. Είχε δηλώσει ότι θέλει κάτι απλό. Το πιο πιθανό είναι η τελετή να πραγματοποιηθεί στο St. George’s Chapel στο Windsor Castle και ως βετεράνος του βασιλικού Ναυτικού έχει ζητήσει μια στρατιωτική κηδεία. Ο τάφος του θα είναι στους Frogmore Gardens, στο κοιμητήριο της βασιλικής οικογένειας. Κανονικά στην κηδεία αναμένονται όλοι οι φίλοι και εκπρόσωποι της Κοινοπολιτείας, δεδομένων όμως των απαγορεύσεων λόγω πανδημίας αυτό ίσως να μην είναι δυνατό.

Θα αλλάξει η σειρά διαδοχής του θρόνου;

Μετά τον θάνατο του Φίλιππου, δεν θα αλλάξει η σειρά διαδοχής. Ο πρίγκιπας Κάρολος παραμένει πρώτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, με τον πρίγκιπα William να ακολουθεί και αμέσως μετά τα τρία παιδιά του, George, Charlotte και Louis.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top