Στις μέρες μας το περπάτημα καταλαμβάνει ολοένα και περισσότερο έδαφος ως άσκηση και outdoor δραστηριότητα ειδικά από την περίοδο της καραντίνας και μετά.

Ίσως για πολλούς να είναι ήδη η νο1 συνήθεια όταν θέλουν να ασκηθούν και όχι άδικα, καθώς τα οφέλη που αποκομίζει το σώμα, ο οργανισμός και το πνεύμα από το περπάτημα είναι πραγματικά πολυάριθμα.

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Let’s Walk που διοργάνωσε η Ελένη Πετρουλάκη με σημείο εκκίνησης την πλαζ Βούλας. Το πρώτο Let’s Walk είχε δωρεάν συμμετοχή και στέφθηκε με επιτυχία. Μάλιστα στο τέλος της διαδρομής έγινε κλήρωση με πλούσια δώρα για τους συμμετέχοντες.

Το καθημερινό γρήγορο περπάτημα 30 λεπτών, διατηρώντας μια καλή στάση σώματος, βοηθά στην ενδυνάμωση των ποδιών, στην τόνωση και στη σύσφιξη των μυών. Αυξάνει τη μυϊκή μάζα και βοηθάει στην πρόληψη της κυτταρίτιδας. Αυτά είναι από τα κύρια οφέλη του περπατήματος, από τη στιγμή που με την αύξηση της έντασης (περπάτημα σε ταχύ ρυθμό) το σώμα σου καίει θερμίδες και λίπος!

Το θέμα είναι όμως ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν να περπατάνε σωστά με αποτέλεσμα να απογοητεύονται όταν ο μόνος στόχος είναι η απώλεια βάρους!

Η ανάρτηση της Ελένη Πετρουλάκη στον λογαριασμό της στο Instagram μετά την ολοκλήρωση του πρώτου Let’s Walk.

«Ναι περπατήσαμε όλοι μαζί παρέα
και ήταν υπέροχα !
Ο καιρός ιδανικός και η ενέργεια αστείρευτη!
Πραγματικά έμεινα έκπληκτη με την συμμετοχή του κόσμου κάτι το οποίο είναι πάντα αβέβαιο σε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις !!
Με τις κατάλληλες αποστάσεις λοιπόν ξεκινήσαμε κάνοντας μια υπέροχη διαδρομή δίπλα στην θάλασσα από την Βούλα μέχρι την παραλία στο Μεγάλο Καβούρι και επιστροφή από το σημείο που ξεκινήσαμε !
Σχεδόν 8km όλη η διαδρομή και παρόλο που υπήρχαν άτομα τα οποία νόμιζαν την αρχή ότι δεν θα τα καταφέρουν «έπεσαν» έξω ..
Όχι μόνο τα κατάφεραν αλλά ήθελαν και άλλο !
Και ξέρετε γιατί ;;
Γιατί ήμασταν ομάδα !
Και έχει μεγάλη σημασία αυτό !
Παίρνει ενέργεια ο ένας από τον άλλον και συνεχίζεις εκεί που νομίζεις ότι δεν υπάρχει δυνατότητα !
Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου για σήμερα !
Πέρασα πολύ όμορφα μαζί σας και εύχομαι στο επόμενο να κινητοποιήσουμε και άλλο κόσμο να περπατήσει και να έρθει στην παρέα μας!!
❤️
Για μια καλύτερη Ζωή και μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας !
Best of you»

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!