Στη δοκιμασία αποχώρησης η θερμοκρασία έπεσε κατακόρυφα. Στο, κυριολεκτικά, παγωμένο σκηνικό και μπροστά στο φακό της Μαρίνας Βερνίκου, τα επίδοξα Next Top Models προσπάθησαν να εκφράσουν τόσο την πλευρά του μοντέλου όσο και τη «γυμνή» αλήθεια τους, παρουσία του ιδιοκτήτη του Place Models, Γιάννη Νικολάου. Για την Άννα Αμανατίδου ωστόσο ο χρόνος πάγωσε και έχασε το χρυσό εισιτήριο του τελικού.

Λίγη ώρα μετά το τέλος της προβολής του επεισοδίου με την αποχώρησή της, η Άννα Αμανατίδου έκανε την πρώτη της ανάρτηση στο Facebook.

Η 21χρονη έγραψε χαρακτηριστικά:

«Αγαπημένοι μου ίσως τα πιο όμορφα ταξίδια είναι τα πιο δύσκολα …. το gntm για μένα ήταν μια έμπειρα ζωής που ποτέ δεν φανταζόμουν! Πάλεψα με τον εαυτό μου και ξεπέρασα και μένα την ίδια, δοκίμασα τα όρια μου !
Κατάλαβα ότι αγαπάω το χώρο της μόδας πιο πολύ και αυτό με κράτησε μέσα σε αυτό το όμορφο ταξίδι ! Τελικά αν υπάρχει αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε και προσπάθεια μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα από όσα φανταζόμαστε και εμείς οι ίδιοι !
Το μάθημα μου; Να μην το βάζω κάτω !
Αυτό να κάνετε και εσείς για οτιδήποτε κάνετε στις ζωές σας !
Σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι !
Το ευχαριστώ είναι λίγο μπροστά στη αγάπη σας !
* Για μερικους που πιστεύετε ότι έχω διαγράψει το Instagram δεν διαγράφηκε από μένα την ίδια, δε θα διέγραφα ποτέ το κόπο μου !! ….. Ελπίζω να ξανάπάρω τον λογαριασμό μου, θα σας ενημερώσω».