Η Shakira θα παρουσιαστεί στις 12 Ιουνίου σε δικαστήριο στην περιφέρεια της Βαρκελώνης για φερόμενη οικονομική απάτη ύψους σχεδόν 14,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το δικαστήριο της περιοχής Εσπλούγες δε Λιουμπρεγάτ έκανε «δεκτές τις διώξεις της εισαγγελίας» σε βάρος της τραγουδίστριας, όπου συζεί με τον αμυντικό της Μπαρτσελόνα Ζεράρ Πικέ.

Η ακροαματική διαδικασία ορίστηκε για τις 12 Ιουνίου στις 10.00 τοπική ώρα. Η εισαγγελία κατηγορεί την Κολομβιανή σταρ ότι δεν πλήρωσε τους φόρους της στην Ισπανία για την περίοδο μεταξύ 2011 και 2014 παρότι διέμενε εκεί.

Οι διώξεις αφορούν ωστόσο, μόνο την περίοδο 2012-2014, καθώς οι υποθέσεις που χρονολογούνται το 2011 έχουν ήδη παραγραφεί.

Η Shakira μετέφερε την φορολογική της κατοικία στην Ισπανία το 2015. Η φορολογική της κατοικία ήταν πρωτύτερα στις Μπαχάμες, αλλά εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Βαρκελώνης είχε δηλώσει πέρυσι στο AFP ότι αυτό «δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα».

Είχε τονίσει ότι ο σύντροφός της και τα παιδιά της διέμεναν στην περιοχή της Βαρκελώνης. Οι δικηγόροι της Shakira εμμένουν στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της αμοιβής της προερχόταν από τις διεθνείς της περιοδείες και ότι δεν ζούσε περισσότερο από έξι μήνες ετησίως στην Ισπανία.