Έντονες αντιδράσεις και διάφορα σχόλια προκάλεσε η σημερινή τοποθέτηση του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου σχετικά με το ζήτημα των αμβλώσεων, καθώς ο ίδιος δήλωσε πως είναι κατά, ακόμη και στην περίπτωση του βιασμού.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής, ο Μητροπολίτης Δωδώνης υποστήριξε πως δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση. «Δεν κάθεται μία γυναίκα να βιαστεί χωρίς να το θέλει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Δωδώνης, προκαλώντας φυσικά την αντίδραση των δημοσιογράφων, οι οποίοι του υπενθύμισαν ότι βιασμός είναι κάτι που γίνεται χωρίς τη θέληση κάποιου.

«Αν έχει βιαστεί … Δεν κάθεται και μια γυναίκα και να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Ε, ε μη τρελαθούμε. Εσείς αντιλαμβάνεστε ότι μια γυναίκα κάθεται και βιάζεται και μένει έγκυος;» είπε, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης και πρόσθεσε «δε μένει έγκυος με αυτό το θέμα πρέπει να έχει συμμετοχή… πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψις». 

Στις ενστάσεις των δημοσιογράφων, ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος επέμεινε στη θέση του, λέγοντάς τους: «σύλληψη χωρίς συναίνεση δεν υπάρχει».

Τέλος, ο Μητροπολίτης Δωδώνης, ξεκαθάρισε επίσης, ότι είναι εναντίον και της προφύλαξης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, καθώς όπως είπε ο μοναδικός λόγος να υπάρξει σεξουαλική επαφή είναι η τεκνοποίηση.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έγραψε: «Είναι ντροπή για όλους μας και συκοφαντική για την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και την Εκκλησία μας που πάντα στέργει τα θύματα βίας, η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμού».

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!