Η βασίλισσα Ελισάβετ μετά τον θάνατό της, άφησε μια τεράστια περιουσία και κληρονομιά πίσω της. Ο διάδοχός της, ο Κάρολος, κληρονομεί, μετά τον θάνατο της μητέρας του στις 8 Σεπτεμβρίου 2022 σε ηλικία 96 ετών, ένα τεράστιο ποσό και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τους Sunday Times η περιουσία της βασίλισσας ξεπερνά τα 370 εκατομμύρια στερλίνες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μέσα στα 70 χρόνια βασιλείας της η προσωπική περιουσία της βασίλισσας Ελισάβετ υπολογίζεται σε εκατομμύρια στερλίνες και μόνο ένα μέρος της είναι γνωστό και το διαχειρίζεται η κυβέρνηση, όμως ένα άλλο παραμένει ιδιωτικό.

Αυτό το ποσό, θα πάει κατευθείαν στην οικογένειά της. Μερικά από αυτά τα χρήματα είναι από κληρονομιές. Συγκεκριμένα, πήρε 85 εκατομμύρια δολάρια όταν πέθανε η μητέρα της και άλλα 12 εκατομμύρια δολάρια από τον σύζυγό της Φίλιππο. Ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματός της προήλθε επίσης από το Κράουν Εστέιτ – η μονάρχης παίρνει το 15% των κερδών της μεγάλης περιουσίας, η οποία κάποτε ανήκε στη μοναρχία και αξίζει σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό το εισόδημα θα περάσει πλέον απευθείας στον διάδοχό της, Κάρολο.

Ένα ξεχωριστό και εντελώς ιδιωτικό εισόδημα προέρχεται από το Δουκάτο του Λάνκαστερ. Από εκεί κερδίζει περίπου 24 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Θα περάσει και αυτό στον πρίγκιπα (πλέον βασιλιά) Κάρολο.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό αν άφησε τα μετρητά στον Κάρολο ή στα εγγόνια της. Και αφού ο Κάρολος θα μετακομίσει πλέον στο παλάτι, ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton είναι πιθανό να μετακομίσουν στο παραμυθένιο κάστρο του Ουίνδσορ, όπου η βασίλισσα μετεγκαταστάθηκε μόνιμα νωρίτερα φέτος. Με ηλικία 1.000 ετών, είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο κάστρο στον κόσμο, αλλά ο Κάρολος λέγεται ότι δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για αυτό. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν είναι και ιδιαίτερα… ήσυχο, καθώς βρίσκεται κάτω από τη διαδρομή πτήσης του κοντινού αεροδρομίου Χίθροου. Το ζευγάρι θα διατηρήσει επίσης ένα ιδιωτικό διαμέρισμα στο Παλάτι του Κένσινγκτον στην καρδιά του Λονδίνου.

Το οίκημα στο οποίο μεταφέρθηκε η Ελισάβετ και έμεινε το καλοκαίρι, μπορεί να γίνει μουσείο. Υπάρχουν όμως και άλλα κάστρα, τα οποία είτε η Ελισάβετ έχει ήδη δωρίσει κάπου, όπως έγινε για παράδειγμα με την πριγκίπισσα Άννα και το μέρος στο οποίο μένει, είτε δεν έχει γίνει γνωστό πού θα πάνε και πότε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!