Βασίλισσα Ελισάβετ: Η μονάρχης έχρισε ιππότη τον προσωπικό της γιατρό

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η μονάρχης έχρισε ιππότη τον προσωπικό της γιατρό

 

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχρισε ιππότη τον προσωπικό της γιατρό, τον καθηγητή Huw Thomas.

 Ο Sir Thomas λέγεται πως ήταν ανάμεσα σε εκείνους που συνέστησαν στη βασίλισσα Ελισάβετ να κάνει ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις της, ώστε να μην καταπονήσει παραπάνω τον οργανισμό της. Η ίδια άκουσε τις συμβουλές των γιατρών και αφού απουσίασε από ορισμένα σημαντικά events, επέστρεψε στο πρόγραμμά της, επιλέγοντας να χρίσει τον Thomas ιππότη, ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε.

Ειδικότερα, ο γιατρός Thomas, ο οποίος βρίσκεται στην υπηρεσία της βασιλικής οικογένειας από το 2005 και ως προσωπικός γιατρός της βασίλισσας Ελισάβετ από το 2014, είχε ορισθεί ιππότης (Knight Commander of the Royal Victorian Order) από τις αρχές του 2021, όμως μέχρι τώρα δεν είχε πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή.

Η "απονομή" του τίτλου έγινε στο Κάστρο του Windsor παρουσία της συζύγου του γιατρού και καταγράφηκε στα επίσημα πρακτικά του Παλατιού.

Ο Sir Thomas, πέρα από την πολύτιμη υποστήριξη που παρέχει τα τελευταία χρόνια στη βασίλισσα Ελισάβετ, ήταν ανάμεσα στο ιατρικό προσωπικό που φρόντισε τη δούκισσα του Cambridge κατά τη γέννηση του πρίγκιπα Louis το 2018, όπως ήταν και εκείνος που πιστοποίησε τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου τον περασμένο Απρίλιο.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top