Το φέρετρο της Βασίλισσας έφτασε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ από τον Βασιλιά, τη Βασιλική Σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια της Βασίλισσας, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Γουίλιαμ, του Χάρι και των συζύγων τους.

Το φέρετρο έφτασε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ από την αεροπορική βάση RAF Northolt του δυτικού Λονδίνου και είχε μεταφερθεί από το Εδιμβούργο της Σκωτίας, νωρίτερα την Τρίτη με ένα αεροπλάνο C-17 Globemaste.

Η πριγκίπισσα Άννα συνόδευσε τη βασίλισσα στην τελευταία της πτήση. Η μοναχοκόρη της βασίλισσας Ελισάβετ, ήταν επίσης το μόνο από τα τέσσερα παιδιά της που συνόδευσε το φέρετρό από το Κάστρο Balmoral στο Εδιμβούργο τη Δευτέρα.

Στις 16:22 ακριβώς η λαμπρή, αλλά σιωπηλή πομπή ξεκίνησε από το Μπάκινγχαμ προς την κεντρική αίθουσα του βρετανικού κοινοβουλίου όπου η σορός της Βασίλισσας θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.Κατά τη διάρκεια της πομπής θα ακούγονται κανονιοβολισμοί από το Hyde Park ενώ θα χτυπά και η καμπάνα του Big Ben. Το φέρετρο θα βρίσκεται πάνω σε κιλίβαντα και θα είναι σκεπασμένο με το βασιλικό λάβαρο.

Το φέρετρο της βασίλισσας θα ταξιδέψει σε μια σιωπηλή πομπή στο Westminster Hall την Τετάρτη. Εκεί, θα μείνει για τέσσερις ημέρες πριν από την κηδεία της στις 19 Σεπτεμβρίου. Μετά τη λειτουργία, το φέρετρό της θα ταξιδέψει στο Windsor, όπου θα ενταφιαστεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Εκτιμάται ότι πάνω από 1 εκ. άνθρωποι θα θελήσουν να αποχαιρετίσουν από κοντά τη μακροβιότερη μονάρχη του κόσμου. Όμως από τη μια τα μέτρα ασφαλείας και από την άλλη η χωρητικότητα της αίθουσας μπορεί να μην επιτρέψουν σε όλους όσοι το επιθυμούν να μπουν τελικά στο κοινοβούλιο. Υπολογίζεται πως υπό κανονικές συνθήκες και χωρίς κάποιο απρόοπτο το τετραήμερο αυτό θα μπορέσουν να περάσουν από την αίθουσα περίπου μισό εκατομμύριο πολίτες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!