Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο συμβολισμός πίσω από το πράσινο φόρεμα που επέλεξε για το διάγγελμα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο συμβολισμός πίσω από το πράσινο φόρεμα που επέλεξε για το διάγγελμα

 

H κατάσταση που επικρατεί στη Βρετανία αλλά και σε όλο τον κόσμο λόγω του κορωνοϊού ανάγκασε την βασίλισσα Ελισάβετ να απευθύνει διάγγελμα προς τον βρετανικό λαό.

Ήταν μόλις το τέταρτο διάγγελμα τα τελευταία 68 χρόνια, δείγμα της δύσκολης κατάστασης που υπάρχει στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας. Και δεν ήταν μήνυμα που απευθύνθηκε μόνο στους Βρετανούς, μόνο στην Κοινοπολιτεία. Ήταν ένα μήνυμα που απευθύνθηκε σε ολόκληρο απ’ άκρη σ’ άκρη, σε όλη τη γη.

Η μακροβιότερη μονάρχης ήταν συγκινητική και με στοργικό τρόπο έστειλε μήνυμα ελπίδας. Ο λόγος της βασίλισσας καθήλωσε 23 εκατομμύρια ανθρώπους και τα πάντα ήταν σχεδιασμένα στην εντέλεια.

Για την εν λόγω περίσταση η βασίλισσα Ελισάβετ επέλεξε ένα μονόχρωμο πράσινο φόρεμα. Και φυσικά η στυλιστική επιλογή της βασίλισσας, δεν ήταν καθόλου τυχαία.

Το πράσινο χρώμα συμβολίζει την ελπίδα, την αναγέννηση, την αρμονία, την ανιδιοτέλεια, τη ζωή.
Η Ελισάβετ, επέλεξε το συγκεκριμένο χρώμα για να κάνει τον κόσμο να νιώσει ασφάλεια και να του δώσει ελπίδα.

Ωστόσο, υπάρχει και άλλος λόγος που η βασίλισσα επέλεξε το συγκεκριμένο outfit, ως φόρο τιμής στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής του Εθνικού Συστήματος Yγείας, θέλοντας να δείξει την συμπαράστασή της σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top