Συνέντευξη στο περιοδικό Vita παραχώρησε η Βάσω Λασκαράκη, η οποία μίλησε για την καθημερινότητά της, για τη σχέση με την κόρη της, Εύα αλλά και για την προσωπική της ζωή.

Η ρουτίνα σου μια μέρα χωρίς γύρισμα;

Συνήθως όταν δεν έχω γύρισμα κάπου θα τρέχω να καλύψω κανένα κενό, πηγαινοφέρνω την Εύα ρυθμική, πιάνο, χορωδία. Ασχολούμαι με το σπίτι. Τα καθημερινά δηλαδή.

Με σύζυγο σεφ και μάλιστα από την Κρήτη ποιος κυριαρχεί στην κουζίνας

Τον χειμώνα αφήνω τον Λευτέρη να κάνει τα δικά του στην κουζίνα επειδή του αρέσει πολύ, αλλά και γιατί εγώ δουλεύω. Ο Λευτέρης είναι ένας άνθρωπος που αν δεν ταΐζει τον κόσμο γύρω του πιστεύω θα είναι δυστυχισμένος. Θέλει όλοι οι άνθρωποι που είναι γύρω του να τρώνε. Μας φτιάχνει δύο τρία φαγητά, ταυτόχρονα μαγειρεύει και η μαμά μου κάτι άλλο, οπότε τρώμε όλη την ημέρα στο σπίτι μας. Ποτέ δεν λείπει φαγητό.

Ως μαμά, που δίνει περισσότερη έμφαση στην ανατροφή του παιδιού σου;

Τα πρώτα χρόνια ήμουν πολύ σχολαστική με το πρόγραμμα του ύπνους, της τροφής, του μπάνιο, κ.λπ. και μπορώ να πω ότι η ρουτίνα ενός σταθερού προγράμματος βοήθησε αρκετά την Εύα. Ήταν ένα παιδί που πάντα έτρωγε και κοιμόταν χωρίς δυσκολία. Από αυτό ξεφεύγαμε μόνο το καλοκαίρι και κυρίως στην Κρήτη.

Δηλαδή, η Κρήτη είναι το λούνα παρκ, όταν όμως μπούμε στο πλοίο ή στο αεροπλάνο της επιστροφή αφήνουμε τα πάντα πίσω μας και ξαναμπαίνουμε σε πρόγραμμα.

Τα τελευταία τρία περίπου χρόνια οι ανησυχίες μου για εκείνη είναι περισσότερο συναισθηματικής φύσης πως το παιδί θα είναι καλά, προστατευμένο, οχυρωμένο, γιατί οι εποχές είναι δύσκολες. Και αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι πως θα μάθουμε τα παιδιά μας χωρίς να είναι φοβικά, να προστατεύουν τον εαυτό του από όλα αυτά που μπορεί να τους συμβούν. Να χαρούν την παιδικότητά τους, την εφηβεία τους, την ενηλικίωσή τους χωρίς να είμαστε από πάνω τους συνεχώς, αλλά δίπλα τους υποστηρικτικά και πανέτοιμοι για όλα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!