Βίκυ Πρωτογεράκη: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι o Φιλιππίδης και ο Λιγνάδης έχουν πέσει σε αυτά τα αδικήματα»

Βίκυ Πρωτογεράκη: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι o Φιλιππίδης και ο Λιγνάδης έχουν πέσει σε αυτά τα αδικήματα»

Στην κάμερα του «Πρωινού» μίλησε η Βίκυ Πρωτογεράκη, η οποία αναφέρθηκε στον Πέτρο Φιλιππίδη και στον Δημήτρη Λιγνάδη και τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται.

«Σε κάποιους κακοφάνηκε που έκανε ο Δημήτρης Λιγνάδης θεατρικό μέσα στη φυλακή. Πολύ καλά έκανε. Γιατί έχουν μπει μέσα αυτοί οι άνθρωποι; Για να σωφρονιστούν δεν έχουν μπει; Το θεατρικό παιχνίδι και η δύναμη της τέχνης δεν είναι ένας τρόπος για να σε κάνει να επανενταχθείς και να φύγεις από αυτό το σκοτάδι;

Εγώ τον γνώριζα τον Πέτρο από μικρό παιδί, δεν τον είχα ικανό να κάνει κάτι τέτοιο. Αλλά, η κάθε κοπέλα, η οποία μπορεί όντως να φοβήθηκε και να το εισέπραξε έτσι, είναι ένας διαφορετικός χαρακτήρας. Ο κάθε άνθρωπος δεν εισπράττει το ίδιο μια συμπεριφορά. Κάποιος μπορεί να φοβηθεί πολύ και να θεωρήσει ότι όντως εκείνη την ώρα κινδυνεύει. Αυτό είναι προσωπικό από ένα σημείο και μετά. Το θέμα είναι το εξής: έγινε ή δεν έγινε η πράξη;

Πιστεύω ότι κάποια πράγματα έχουν λίγο τραβηχτεί, ότι δεν πρέπει να είναι έτσι, Μπορεί να είναι κάπου ενδιάμεσα, αλλά επειδή τον ξέρω σαν άνθρωπο και είναι παρορμητικός, δεν είναι ο κλασικός εγκληματίας, ο οποίος βιάζει κατ’ εξακολούθηση», είπε αρχικά η Βίκυ Πρωτογεράκη.

Για τον Δημήτρη Λιγνάδη, η Βίκυ Πρωτογεράκη είπε: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν φωτεινό άτομο. Αυτή την πλευρά του δεν την γνώριζα εγώ, ποτέ και δεν την είχε δείξει ποτέ σε εμάς. Θα τον υπερασπιζόμουν. Αν μου το ζητούσε θα το έκανα γιατί ήξερα τον πατέρα του, τον είχα δάσκαλο και τον θεωρούσα πνευματικό μου πατέρα και λόγω του ιδίου θα τον υπερασπιζόμουν».

«Μέσα μου συνειδησιακά και βάσει αυτών των ανθρώπων που είχα γνωρίσει, δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχουν πέσει σε αυτά τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται. Παρ’ όλα αυτά, όμως, δεν έχω διαβάσει τις δικογραφίες και δεν ξέρω», σημείωσε η Βίκυ Πρωτογράκη.

Scroll To Top