Βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2019: Οι μεγάλοι νικητές και οι λαμπερές παρουσίες

Βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2019: Οι μεγάλοι νικητές και οι λαμπερές παρουσίες

Το βράδυ της Μ. Τρίτης ο εγχώριος κινηματογραφικός κόσμος έβαλε τα καλά του καθώς η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου τίμησε για άλλη μία χρονιά τις κορυφαίες φετινές ταινίες της χώρας, με τα βραβεία Ίρις.

Αγαπημένοι πρωταγωνιστές, ταλαντούχοι δημιουργοί και αξιόλογοι συντελεστές έδωσαν το παρών στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης για να τιμήσουν και να τιμηθούν, υπενθυμίζοντάς μας πως η μαγεία της Έβδομης Τέχνης δεν σταματά όταν πέφτουν οι τίτλοι τέλους.

Την τελετή απονομής παρουσίασαν η Μπέσυ Μάλφα και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Δείτε αναλυτικά τους νικητές της βραδιάς:

Ο «Οίκτος» του Μπάμπη Μακρίδη αναδείχθηκε καλύτερη ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους και το βραβείο παρέλαβε η παραγωγός της ταινίας Αμάντα Λιβανού.

Ο Άγγελος Φραντζής κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας για την ταινία του «Ακίνητο Ποτάμι.
Το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Τεκμηρίωσης δόθηκε στην Ευαγγελία Κρανιώτη για το «Obscuro Barroco», η οποία ευχαρίστησε την πρωταγωνίστρια της ταινίας της, που πέθανε λίγο μετά τα γυρίσματα.

Το Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου πήρε η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου για την ερμηνεία της στην ταινία «Η Δουλειά της» του Νίκου Labot.

Το Βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου δόθηκε στον Άρη Σερβετάλη για την ταινία «The Waiter» του Στηβ Κρικρή.

Το Βραβείο Β' Γυναικείου Ρόλου κέρδισε η Μαρία Φιλίνη για την ταινία «Η Δουλειά της».

Το Βραβείο Β' Ανδρικού Ρόλου δόθηκε στον Γιάννη Στάνκογλου για την ταινία «The Waiter» του Στηβ Κρικρή . «Είναι η πρώτη φορά που παίρνω βραβείο από την Ακαδημία παρόλο που είμαι υποψήφιος αρκετά συχνά. Ευχαριστώ όσους δούλεψαν στη ταινία μπροστά και πίσω από τις κάμερες» δήλωσε ο ηθοποιός.

Το Βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας δόθηκε στη Ζακλίν Λέντζου για την ταινία «Έκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς» και το Βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας Τεκμηρίωσης στον Δημήτρη Γκότση για τον «Τέταρτο Τοίχο».

Το Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη απονεμήθηκε στον Νίκο Labot για την ταινία «Η Δουλειά της».

Φέτος, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου αποφάσισε να τιμήσει συμβολικά «το μέλλον του ελληνικού σινεμά» δίνοντας τιμητικό βραβείο σε δέκα σπουδαστές σχολών κινηματογράφου.

Το Βραβείο σεναρίου δόθηκε στον Μάριο Πιπερίδη για την ταινία «Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ».

Το Βραβείο Ειδικών Εφέ και Κινηματογραφικής Καινοτομίας δόθηκε στους Αδελφούς Αλαχούζους, Αντώνη Κοτζιά, Ανθή Τσιρούκη και YAFKA για το «Chinatown-Τα Τρία Καταφύγια».

Το Βραβείο Μακιγιάζ πήρε η Εύη Ζαφειροπούλου για τον «Οίκτο», το Βραβείο Σκηνογραφίας ο Κώστας Παππάς για το «The Waiter», το Βραβείο Μοντάζ ο Γιώργος Λαμπρινός για το «Obscuro Barrocο» και το Βραβείο Φωτογραφίας ο Σιμόν Μποφίς για το «Ακίνητο Ποτάμι».

Το Βραβείο Ενδυματολογίας απονεμήθηκε στις Κάτια Γκουλιώνη, Ιέβα Κουπκάνε, Ιλζε Κάζα και Ιλζε Νεγκρίμπε για το «Ακίνητο Ποτάμι» και το Βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής στον Coti K. για το «The Waiter».

Το Βραβείο Ήχου δόθηκε εξ ημισείας στους Δημήτρη Αθανασόπουλο, Χρήστο Γούσιο, Κώστα Βαρυμπομπιώτη για το «1968» και Στέφανο Ευθυμίου, Λέανδρο Ντούνη για τον «Οίκτο».

Οι λαμπερές παρουσίες της βραδιάς:Scroll To Top