Μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» παραχώρησε η Χάρις Αλεξίου, η οποία αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια, την συνεργασία της με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και το θέατρο.

«Πολλές φορές, ενώ διηγούμαι τα λόγια που έχει γράψει ένας άλλος άνθρωπος, μου έρχεται ένας κόμπος στο λαιμό. Οι πρόγονοί μου είχαν καταγωγή από τις περιοχές της Σμύρνης, μεγάλωσα με τους Μικρασιάτες.

Το κάλο είναι πως πήρα στοιχεία από τη μουσική και την κουλτούρα και από τους Θηβαίους άλλα και από τους Μικρασιάτες. Θυμάμαι τόσο ωραία πράγματα από τη μητέρα μου: τα φοινίκια της, τα γλυκά του κουταλιού και τις φράσεις της «γιαβρί μου, τζιέρι μου. Η γιαγιά μου, η Κατίνα, ήταν μία μερακλού γυναίκα που τραγουδούσε υπέροχα τα μικρασιάτικα. Με έλεγε η γιαγιά μου: “τραγουδούσαμε και μας έφερναν στο τραπέζι τις μπύρες για κέρασμα και ήρθες εσύ και μας πήρες τη δουλειά”», είπε αρχικά η Χάρις Αλεξίου.

Κατόπιν πρόσθεσε:

«Έζησα στη Θήβα μέχρι 8 χρονών. πέθανε ο μπαμπάς μου και ήρθαμε στην Αθήνα. Η μαμά μου είχε ένα μπακάλικο και πίσω από αυτό ένα το δωμάτιο που κοιμόμασταν. Έφευγε η μάνα με άφηνε στο μπακάλικο, και εγώ ζύγιζα τα πράγματα.

Με αγαπούν οι Τούρκοι και σκέφτομαι συνεχεία αυτά που γίνονται μεταξύ των δυο χωρών. Ένας δήμος στη Σμύρνη έδωσε το όνομα μου σε μία λεωφόρο: «Χάρις Αλέξιου ειρήνης και φίλιας. Θυμάμαι να τραγουδάω το «φωσφόρο» και το κοινό να λέει το ρεφρέν στα τουρκικά».

Δείτε τι άλλο είπε εδώ:

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!