Με αφορμή τα εγκαίνια της πρώτης της ατομικής έκθεσης που κάνει στο νησί της Μυκόνου, με τίτλο «Too much for infinity», η Χριστιάνα Μπέτα, η μεγαλύτερη κόρη της Νατάσας Θεοδωρίδου, έδωσε συνέντευξη στο Mykonos Post.

Η νεαρή ζωγράφος μίλησε για την τέχνη της ζωγραφικής και πώς ανακοίνωσε στους γονείς της ότι θα «μεταπηδήσει» από τη νομική σε κάτι που αγαπά πολύ.

«Δεν μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου χωρίς να ζωγραφίζω. Ανέκαθεν μου άρεσε να  πειραματίζομαι καλλιτεχνικά», παραδέχεται η Χριστιάνα Μπέτα.

«Έχω τελειώσει τις σπουδές μου στη Νομική και μέχρι πριν από λίγους μήνες δραστηριοποιούμουνα επαγγελματικά στο Λονδίνο. Την απόφαση να ασχοληθώ αποκλειστικά με την τέχνη, την πήρα το περσινό καλοκαίρι. Ουσιαστικά, κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού ζωγράφιζα πάρα πολύ και αφιέρωνα ένα μεγάλο κομμάτι της μέρας μου εκεί. Τότε λοιπόν, αντιλήφθηκα ότι αυτός είναι ο δρόμος που θέλω να ακολουθήσω. Κατά τη γνώμη μου, δεν μπορούμε να κάνουμε δύο πράγματα ταυτόχρονα και να είμαστε καλοί και στα δύο. Όταν έφτασε η στιγμή να κάνω αυτή την επιλογή ζωής, επέλεξα την τέχνη», λέει στην τοπική ιστοσελίδα.

Η Χριστιάνα Μπέτα μεγάλωσε σε ένα καλλιτεχνικό περιβάλλον, το οποίο αποδεδειγμένα την επηρέασε αλλά και την ώθησε να ασχοληθεί με την τέχνη.

«Η αλήθεια είναι πως έπαιξε σημαντικό ρόλο το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσα. Η μαμά μου είναι καλλιτέχνις και ο μπαμπάς μου αγαπά πολύ την τέχνη, καθώς στο παρελθόν είχε δική του γκαλερί. Πέρα, όμως, από την όποια ενασχόλησή τους με την τέχνη, οι γονείς μου ποτέ δεν μου απαγόρευσαν για τον οποιονδήποτε λόγο να ασχοληθώ με αυτή. Ποτέ δεν με πίεσαν σε κάτι. Πάντα ήμουν ελεύθερη στις επιλογές μου», εξομολογείται.

«Επειδή θέλω να βλέπω την πορεία μου σαν μια συνεχή εξέλιξη, θα έλεγα τη στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ μόνο με τη ζωγραφική και να παρατήσω τη δουλειά μου. Και αυτό συνέβη εν μία νυκτί. Την επόμενη μέρα, τηλεφώνησα στους γονείς μου και τους είπα ότι έχω γεννηθεί για να ζωγραφίσω. Μου αρέσει πολύ η Νομική σαν επιστήμη, αλλά ίσως δεν έχω αυτό το πάθος για το συγκεκριμένο επάγγελμα. Από την άλλη, όταν ο άνθρωπος καταπιαστεί με κάτι που ακουμπά την ψυχή του, δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχει. Αυτό κάνει η τέχνη σε μένα. Ακουμπά τη ψυχή μου», σημειώνει η κόρη της Νατάσας Θεοδωρίδου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!