Τα τελευταία χρόνια η πανδημία έφερε τη φύση εντός σπιτιού, με τα φυτά να πρωταγωνιστούν ως μέρος της διακόσμησης σε κάθε δωμάτιο. 

Τα φυτά συμβάλουν καθοριστικά στην καθαρή ατμόσφαιρα, ενώ δημιουργούν μία διάθεση  άνεσης και ηρεμίας.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι, που αναρτούν φωτογραφίες τους στο Instagram. 

Ποια είναι όμως αυτά που εμφανίζονται συχνά στο feed μας;

Φαίνεται ότι τα πιο δημοφιλή στο instagram είναι όσα θεωρούνται ότι φέρνουν τύχη, ευημερία και θετική ενέργεια στους κατόχους τους. 

Πάμε να δούμε ποια είναι τα 5 πιο δημοφιλή φυτά:

5.Crassula ή Jade plant

To Crassula ή Jade plant ανήκει στην κατηγορία των παχύφυτων -που επιπλέον σημαίνει ότι επιβιώνει και χωρίς ιδιαίτερα σχολαστική φροντίδα. Με 123.785 hastags να την αφορούν, η Crassula είναι το 5ο πιο δημοφιλές φυτό στα social media.

4.Money tree

Η Παχίρα που στα αγγλικά λέγεται «money tree» λέγεται ότι φέρνει τύχη στα οικονομικά. Κάτι θα ξέρουν οι πάνω από 100 χιλιάδες χρήστες του instagram που το φέρνουν στην 4η θέση της λίστας, αφιερώνοντάς του 175.698 hashtags.

3.Σπαθίφυλλο

Σύμφωνα με το feng shui το συγκεκριμένο φυτό έχει την ικανότητα να καθαρίζει το χώρο όπου βρίσκεται από την αρνητική ενέργεια και χαρίζει ειρήνη και ηρεμία. Τα λουλούδια του είναι εξαιρετικά όμορφα και σίγουρα αξίζουν τα 180.029 hashtags που τους έχουν αφιερωθεί.

4.Σανσεβιέρια 

H δεύτερη θέση στη λίστα με τα πιο instagrammable φυτά ανήκει σ’ αυτό το ταπεινό φυτό που θεωρείται ότι καθαρίζει τον αέρα, απομακρύνει το αρνητικό chi και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για να εισχωρήσει η χαρά, η αγάπη και το φως. Στο instagram διαθέτει 408.636 hashtags.

5.Ορχιδέα

Με 4.493.089 hashtags αυτό το πανέμορφο εξωτικό λουλούδι είναι μακράν εκτός συναγωνισμού! Σύμφωνα με το Feng Shui δεν ομορφαίνει απλώς ένα χώρο, αλλά επιπλέον φέρνει καλοτυχία και μάλιστα ιδιαίτερα στον αισθηματικό τομέα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!