Παρακάτω θα δείτε τα ξενοδοχεία «τέχνης» που προσκαλούν τους επισκέπτες να συνδυάσουν τη διαμονή τους με μερικά αριστουργήματα από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες του κόσμου.

Αυτά που ακολουθούν εντυπωσιάζουν…

Chambers Hotel, Νέα Υόρκη

Διαθέτει τεράστια συλλογή σύγχρονης τέχνης. Οι τοίχοι του λόμπι του ξενοδοχείου, η βιβλιοθήκη, τα δωμάτια και οι διάδρομοι περιγράφονται ως «κάτι παραπάνω από απλή απεικόνιση όμορφων εικόνων». Επιπλέον, κάθε όροφος έχει έργα από γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο John Waters και η Sheila Pepe.

The Arch, Λονδίνο

Το πολυτελές ξενοδοχείο του Λονδίνου διαθέτει μια σειρά από εντυπωσιακά δωμάτια και σουίτες. Εκτός από τις όμορφες ταπετσαρίες (οι οποίες είναι ζωγραφισμένες στο χέρι) και την πανέμορφη γεωργιανή αρχιτεκτονική, το ξενοδοχείο φιλοξενεί πρωτοποριακά έργα ζωγραφικής, γλυπτά και κολάζ από καλλιτέχνες, όπως η Julie Cockburn, η Linda Culverwell και ο Vincent Poole.La Colombe d’Or, Σαιν-Πολ-ντε-Βανς

Ένα ξενοδοχείο με μια συναρπαστική ιστορία. Ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1920 και προσέλκυσε μια σειρά καλλιτεχνών τον 20ο αιώνα. Τώρα, μαζί με το διάσημο εστιατόριό του συνεχίζουν να προσελκύουν κόσμο αφού εκεί υπάρχουν αρκετές συλλογές έργων, από Picasso και Matisse μέχρι Miro και Calder.

Hotel Arts, Βαρκελώνη

Περιγράφεται ως κάτι «ιερό» ανάμεσα στα πολυτελή ξενοδοχεία στην παραλία της Βαρκελώνης, φημίζεται τόσο για τους τοιχογραφημένους τοίχους του όσο και για την αρχιτεκτονική του. Όπως και πολλά σύγχρονα μουσεία, το εξωτερικό του κτιρίου του είναι φτιαγμένο από μπλε γυαλί και χάλυβα, ταιριάζοντας απόλυτα με τη σύγχρονη ισπανική τέχνη που στεγάζει.

Rome Cavalieri, Ρώμη

Το θέρετρο Rome Cavalieri εκθέτει ένα εκπληκτικό φάσμα τέχνης συμπεριλαμβανομένων ελαιογραφιών, μαρμάρινων γλυπτών, ακόμη και σπάνιες ταπετσαρίες πολλών αιώνων. Η συλλογή διαθέτει πάνω από 1.000 εκθέματα και βρίσκεται στο μεγάλο λόμπι του ξενοδοχείου και στους όμορφους διαδρόμους του.

The Dolder Grand, Ζυρίχη

Συνδυάζει τέλεια την πολυτέλεια με την αγάπη για την ιστορίας της τέχνης. Εδώ και 100 χρόνια, το ξενοδοχείο στεγάζει μια εντυπωσιακή συλλογή έργων τέχνης που περιλαμβάνει έργα του πρωτοπόρου της Pop Art, Andy Warhol, του Salvador Dali, του Damien Hirst και άλλων γνωστών καλλιτεχνών.

Palace Hotel, Τόκιο

Βρίσκεται στην καρδιά της ιαπωνικής μητρόπολης και είναι ίσως ο ορισμός του «art hotel». Εκτός από την προσφορά εβδομαδιαίας μαθημάτων origami στους επισκέπτες, διαθέτει μια ποικιλία συλλογής ιαπωνικής τέχνης.

The Art Hotel, Ντένβερ

Το ξενοδοχείο «ART» του Ντένβερ εκθέτει συναρπαστικά έργα τέχνης τα οποία χύνονται στους διαδρόμους του ξενοδοχείου και κοσμούν κάθε δωμάτιο των επισκεπτών. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο γεμάτο από τέχνη «Χρυσό Τρίγωνο» της πόλης και διαθέτει κομψά κομμάτια από πρωτοποριακούς καλλιτέχνες του 20ου και 21ου αιώνα, συμπεριλαμβανομένων των Leo Villareal και Larry Bell.