Η αλόη βέρα χρειάζεται ήλιο και υψηλές θερμοκρασίες για να καταφέρει να αναπτυχθεί. Είναι χαμηλής συντήρησης, καθώς δεν απαιτεί πολύ χρόνο και κόπο για τη φροντίδα του.

Εσείς που έχετε αλόη βέρα, αν κάποια στιγμή παρατηρήσετε καφέ σημεία στο φύλλωμα του φυτού, τότε αυτό υποδηλώνει ότι κάτι δεν πάει καλά.

Τι προκαλεί όμως το καφέ χρώμα στα φύλλα;

Η υπερβολική υγρασία είναι αντίπαλος του καφέ φυλλώματος. Το υπερβολικό πότισμα είναι ένα συχνό λάθος που κάνουμε. Το φυτό αυτό παρουσιάζει ευαισθησία στην υπερβολική υγρασία. Αυτός είναι ένας από τους συχνούς λόγους που το φυτό “αντιδρά” παρουσιάζοντας καφέ απόχρωση στα φύλλα.

Η αλόη βέρα ανήκει στην κατηγορία των παχύφυτων, τα οποία έχουν προσαρμοστεί να επιβιώνουν σε ξηρό και ζεστό κλίμα. Έχουν επίσης, την ιδιότητα να αποθηκεύουν ποσότητες νερού στα σαρκώδη φύλλα τους, εξηγεί ένας ειδικός στο διαδικτυακό κέντρο κήπο The Stem.

Mπορούν τα καφέ φύλλα να γίνουν και πάλι πράσινα;

Η απάντηση είναι ναι, αλλά αυτό εξαρτάται με το πόσο γρήγορα θα δράσουμε για να σώσουμε το φυτό.

Αν αντιληφθείς νωρίς ότι το φύλλωμα καφετίζει τότε δώσε την κατάλληλη προσοχή στο φυτό, ώστε να επαναφέρεις σιγά σιγά το πράσινο χρώμα του.

Τι να κάνεις:

Τη στιγμή που το οπτικό σου πεδίο θα εντοπίσει μέρος του φυλλώματος να γίνεται καφέ μπορείς να πάρεις ένα ψαλίδι και να αφαιρέσεις το μέρος του φύλλου κόβοντας το. Μην αφήσεις το κατεστραμμένο φύλλο πάνω στο φυτό, γιατί αργά ή γρήγορο θα δεις να προχωράει η “καταστροφή” και στο υπόλοιπο μέρος του. Δεν πρέπει να το παραλύσουμε ούτε να φτάσουμε στο σημείο να αφαιρέσουμε όλο το κλαδί. Το επόμενο βήμα είναι να την αφήσεις σε έλα ηλιόλουστο μέρος.