Τα κόκκινα χριστουγεννιάτικα λουλούδια είναι αυτά που ξεχωρίζουν για να δημιουργήσουμε μία υπέροχη γιορτινή ατμόσφαιρα.
Ωστόσο, το κλίμα τον εορτών συνεισφέρουν φυτά με κόκκινους καρπούς που μπορούμε να στολίσουμε σε βάζο ή μαζί με άλλα λουλούδια.

Μάλιστα, με την κατάλληλη φροντίδα, μπορούμε να τα διατηρήσουμε όλο τον υπόλοιπο χρόνο για να τα στολίσουμε πάλι την επόμενη χρονιά στο σαλόνι του σπιτιού μας ή να τα φυτέψουμε στον κήπο μας.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τα πιο δημοφιλή γιορτινά φυτά για να διακοσμήσετε το σπίτι σας τα Χριστούγεννα:

Αλεξανδρινό

Ίσως το πιο δημοφιλές φυτό που συναντά κανείς σε όλα τα σπίτια στην διάρκεια των γιορτών και κατάλληλο τόσο για προστατευμένους εσωτερικούς όσο και εσωτερικούς χώρους.

Η αντίθεση των κατακόκκινων λουλουδιών με το καταπράσινο φύλλωμα κάνει την όψη του Αλεανδρινού απόλυτα γιορτινή και εκτός από μεμονωμένες μεγάλες γλάστρες τα μικρότερα φυτά τοποθετημένα σε καλαθάκια, κασπώ κλπ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε χριστουγεννιάτικες συνθέσεις ή για διακόσμηση-στολισμό του γιορτινού τραπεζιού.

Κλαδιά κωνοφόρων

Όχι μόνο έλατο αλλά και πεύκο, κυπαρίσσι και κάθε είδους κωνοφόρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνθέσεις για χριστουγννιάτικο στολισμό και πολύ όμορφες …φυσικές DIY κατασκευές.
Τοποθετημένα σε νερό ή σε σφουγγάρι ανθοδετικής τα κλαδιά κωνοφόρων μπορούν να αποκτήσουν πολλές διαφορετικές όψεις με μορφή δέντρου ή και …γλάστρας, τόσο σε εσωτερικούς όσο κυρίως σε εξωτερικούς χώρους.

Κάκτος των Χριστουγέννων

Κάκτος των χριστουγέννων, Επίφυλλο ή Υπομονή κάποιες από τις ονομασίες του συγκεκριμένου εντυπωσιακού παχύφυτου που την περίοδο των γιορτών βρίσκεται σε πλήρη ανθοφορία.

Πρόκειται για είδος εξωτερικού χώρου που όμως ειδικά όταν επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες πρέπει να προστατεύεται από το ψύχος και θαυμάσια θα διατηρηθεί ανθισμένο και μέσα στο σπίτι, αρκεί να το προστατέψετε από τα θερμά ρεύματα αέρα που προκαλούν κάθε μορφής θερμαντικά σώματα.

Οι κόκκινες και άσπρες ποικιλίες είναι οι πιο δημοφιλείς για χριστουγεννιάτικο στολισμό και αυτές που κυρίως θα βρείτε στα φυτώρια από τα μέσα του Νοέμβρη.

Γκι

Το ζευγάρι που θα ανταλλάξει ένα φιλί κάτω από ένα κλαδί Γκι την πρωτοχρονιά θα παντρευτεί μέσα στον επόμενο χρόνο υποστηρίζει η παράδοση σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης. Ιδιαίτερα εντυπωσιακής όψης φυτό με στρογγυλούς φαιούς (ημιδιάφανους) λευκούς καρπούς που μοιάζουν με πέρλες.

Μόνο του ή συνδυασμένο με Ου, κλαδιά έλατου κλπ αποκτά πολύ ξεχωριστή εμφάνιση σε μπουκέτα, συνθέσεις, χριστουγεννιάτικα στεφάνια κλπ.

Αμαρυλλίδα

Βολβοειδές ανοιξιάτικης ανθοφορίας, όμως τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί υβριδικές ποικιλίες, κυρίως κόκκινης απόχρωσης που ανθίζουν μέσα στον Δεκέμβρη και προορίζονται ειδικά για γιορτινό στολισμό.

Τα εντυπωσιακά κατακόκκινα άνθη στην κορυφή των βλαστών και η απουσία φυλλώματος κάνει τις κόκκινες αυτές Αμαρυλλίδες ιδανικές για χρήση σε επιτραπέζιες διακοσμήσεις και χριστουγεννιάτικες συνθέσεις.

Κισσός

Οι ευλύγιστοι βλαστοί, η ανθεκτικότητά του και τα μεγάλα στιλπνά φύλλα του, τον κάνουν ιδανικό για χριστουγεννιάτικες συνθέσεις και κυρίως για χρήση σαν πρασινάδα-σκελετό σε γιορτινά στεφάνια.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε είδος – ποικιλία κισσού και ένα μικρό σφουγγαράκι ανθοδετικής μέσα στις οποίες θα τοποθετήσετε τις άκρες κάθε βλαστού θα κάνουν τα στεφάνια ή τις συνθέσεις σας να διατηρηθούν για πολλές περισσότερες ημέρες καταπράσινα.