Η κορυφαία εταιρεία χρωμάτων αποφάσισε να ακολουθήσει μια διαφορετική και πιο τολμηρή κατεύθυνση. Η Behr συγκεκριμένα για το 2024 επέλεξε ως το χρώμα της χρονιάς το Cracked Pepper, μια ιδιαίτερη απόχρωση του soft μαύρου.

«Οι άνθρωποι αναζητούν τρόπους για να εξατομικεύσουν το σπίτι τους», λέει στο AD PRO η Erika Woelfel, αντιπρόεδρος του τμήματος χρωμάτων και δημιουργικών υπηρεσιών της Behr. Η Woelfel, πέρασε 12 μήνες με την ομάδα της και τους συνεργάτες τους στην εύρεση του χρώματος.

Η επιλογή του Cracked Pepper έγινε μετά από προσεκτική εξέταση δεδομένων. Επίσης μια νέα έρευνα που διεξήγαγαν οι εταιρείες σε Αμερικανούς ιδιοκτήτες σπιτιού διαπίστωσε ότι τα 2/3 των ερωτηθέντων θεωρούσαν ότι η χρήση μαύρου χρώματος έκανε ένα εσωτερικό να μοιάζει πιο τολμηρό και μοναδικό.

Η συναισθηματική δυναμική της ανθρακί απόχρωσης εκτείνεται όμως πέρα από τη φιλόξενη αισθητική που προσφέρει. Όπως τονίζει η Woelfel, είναι lux, με αυθεντικό χαρακτήρα και συνδυάζεται σωστά με άλλα χρώματα που μπορεί να χρησιμοποιούνται ήδη στο εσωτερικό ενός σπιτιού.


Cracked Pepper

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης την παλέτα τάσεων 2024, μια κλεφτή ματιά στα χρώματα που θα κυριαρχήσουν στους εσωτερικούς χώρους κατά το επόμενο έτος – όλα αυτά συνδυάζονται ωραία με το Cracked Pepper, φυσικά.

Τα αληθινά λευκά (Whipping Cream, Weathered White), τα ανοιχτά ουδέτερα (Even Better Beige, Chic Taupe) και τα παστέλ (Malt, Off Shore Mist) είναι όλα «προοδευτικές και βιώσιμες» επιλογές, σύμφωνα με την Woelfel.

Περιλαμβάνονται επίσης πιο ενεργητικές αποχρώσεις της φύσης. Το Rumors, ένα βαθύ κόκκινο, και δεύτερον, το Provence Blue, ένα απαλό μπλε χρώμα με πινελιές πράσινου. Το πρώτο, είναι μια μοναδική επιλογή για μια χρωματική παλέτα, ενώ το δεύτερο είναι πολύ ευέλικτο.