Το ξύλινο πάτωμα είναι μια δημοφιλής επιλογή για τα περισσότερα ελληνικά σπίτια. Το ξύλο στη διακόσμηση δίνει μια ζεστασιά και μια διαχρονικότητα, στα δωμάτια που τοποθετείται, ιδιαίτερα στο σαλόνι και στη κρεβατοκάμαρα. Οι περισσότεροι αναρωτιούνται με τι χρώμα τοίχου ταιριάζει το ξύλινο πάτωμα. Οι επιλογές είναι αρκετές και θα σου προτείνουμε τις 10 top αποχρώσεις που ταιριάζουν ιδανικά με τα ξύλινα δάπεδα.

1. Λευκό

Ένας από τους πιο κλασικούς και minimal συνδυασμούς που μπορεί να συναντήσεις στα περισσότερα σπίτια, είναι το λευκό χρώμα στους τοίχους. Το λευκό χρώμα θα φωτίσει το σπίτι σου, ενώ εύκολα συνδυάζεται με οποιαδήποτε απόχρωση ξύλινου δαπέδου, από την πιο σκούρα μέχρι την πιο ανοιχτή.

2. Μαύρο

Αν θέλεις να δώσεις μια μοντέρνα και ροκ νότα στον χώρο σου, τότε μη διστάσεις να βάψεις τον τοίχο σου μαύρο. Το μαύρο μπορεί να γίνει η τέλεια απόχρωση για ένα ξύλινο πάτωμα και είναι μια επιλογή που σίγουρα θα σε παρακινήσει να γίνεις πιο δημιουργική με τη διακόσμηση του σπιτιού σου.

3. Γκρι

Άλλη μια αρκετά κλασική αλλά ταυτόχρονα και πολύ σύγχρονη επιλογή είναι να συνδυάσεις το ξύλινο δάπεδο σου με ένα γκρι τοίχο. Το γκρι είναι ένα ουδέτερο χρώμα το οποίο μπορεί να απογειώσει το στυλ του σπιτιού σου. Δοκίμασε να συνδυάσεις το γκρι χρώμα στον τοίχο σου με μια γκρι απόχρωση στο ξύλινο δάπεδο σου και το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει.

4. Καφέ

Ίσως μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις όταν έχεις ξύλινο πάτωμα και θέλεις να βάψεις τον τοίχο σου, είναι το καφέ χρώμα. Το καφέ είναι μια πολύ ζεστή απόχρωση, η οποία θα ταιριάζει τέλεια με οποιαδήποτε ξύλινο δάπεδο και αν έχεις επιλέξει.

5. Μπεζ

Μια αρκετά δημοφιλής επιλογή για τα σπίτια που έχουν ξύλινα δάπεδα είναι και ο μπεζ τοίχος. Το μπεζ είναι ένα αρκετά εύκολο χρώμα το οποίο μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά ακόμα και με ξύλινα δάπεδα σε πιο σκούρες αποχρώσεις.

6. Πορτοκαλί

Το πορτοκαλί είναι ένα ζωηρό χρώμα που προσθέτει ζωντάνια και ενισχύει την αίσθηση ζεστασιάς που δημιουργεί το ξύλινο πάτωμα. Για ένα φυσικό και διαχρονικό αποτέλεσμα, δοκίμασε να βάψεις τον τοίχο σου σε πιο γήινες αποχρώσεις του πορτοκαλί που καφετίζουν ελαφρώς και θα δώσεις μια άλλη διάθεση στον χώρο σου.

7. Πράσινο

Το πράσινο και το καφέ είναι ένας συνδυασμός που έρχεται κατευθείαν από τη φύση. Αν θέλεις να δημιουργήσεις μια πιο τροπική ατμόσφαιρα στο σπίτι σου, τότε μη διστάσεις να βάψεις τους τοίχους σου σε πράσινες αποχρώσεις. Θα συνδυαστεί τέλεια με το ξύλινο δάπεδο.

8. Μπλε σκούρο

Αν θέλεις πάλι να νιώθεις ένα αίσθημα ηρεμίας και χαλάρωσης όταν μπαίνεις σπίτι σου, τότε μια ιδανική απόχρωση για τους τοίχους είναι το σκούρο μπλε. Θα δώσει ένα στυλ πιο σοβαρό στον χώρο σου ενώ ταιριάζει τέλεια με οποιαδήποτε απόχρωση του ξύλου σου αρέσει. 

9. Γαλάζιο

Το γαλάζιο είναι ένα δροσερό χρώμα που θα φέρει μια πιο καλοκαιρινή διάθεση στο σπίτι σου. Είναι μια πολύ φωτεινή και χαρούμενη απόχρωση του μπλε που θα δώσει ένα νησιώτικο αέρα, ιδιαίτερα αν συνδυαστεί και με πιο ανοιχτές ξύλινες αποχρώσεις.

10. Μωβ

Το μωβ θεωρείται χρώμα αριστοκρατικό που αποπνέει πολυτέλεια. Σίγουρα αποτελεί μία ιδιαίτερη πρόταση για να βάψεις τον τοίχο σου. Αν αποφασίσεις να συνδυάσεις το ξύλινο δάπεδο, με το μωβ χρώμα, τότε το καλύτερο θα ήταν να στραφείς σε πιο σκούρες αποχρώσεις, όπως το δαμασκηνί. Μια τέτοια επιλογή θα δώσει ένα ιδιαίτερα κομψό αποτέλεσμα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!