Πολλοί πιστεύουν ότι τα μικρά μπαλκόνια είναι άχρηστα και αποφεύγουν να τα περιποιηθούν για να τα αναδείξουν, με αποτέλεσμα να δείχνουν αρκετά άχαρα.

Στην πραγματικότητα όμως, αυτά τα εξωτερικά σημεία ενός διαμερίσματος, μπορούν να αποτελέσουν την πιο κομψή συνέχεια τους.

Πώς να το κάνετε αυτό:

Βάλτε πράσινο παντού

Μπορεί να είναι ό,τι πιο προφανές θα ακούσετε ή θα διαβάσετε αλλά τα φυτά και τα λουλούδια είναι ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος για να «μεταμορφώσετε» το μικρό σας μπαλκόνι. Βάλτε τα σε γωνιές, κρεμάστε τα από τα κάγκελα, τοποθετήστε τα σε ράφια στους τοίχους ή κρεμάστε τα και από το ταβάνι.

Βάλτε ένα χαρούμενο σχέδιο στο τοπίο

Αν είστε σε φάση να αγοράσετε κάποιο έπιπλο μπαλκονιού τότε προτιμήστε κάποιο με ένα όμορφο και ιδιαίτερο σχέδιο που θα δώσει χαρακτήρα στο μικρό σας μπαλκονάκι. Αν έχετε ήδη έπιπλα βεράντας τότε δεν έχετε παρά να πάρετε απλά ένα ριχτάρι σε κάποιο ιδιαίτερο χρώμα και σχέδιο. Το ζητούμενο είναι να χαίρεστε να περνάτε τον χρόνο σας στο μπαλκόνι.

Χρησιμοποιήστε τον χώρο σας κατακόρυφα

Μπορεί να μην έχετε πολύ χώρο οριζοντίως αλλά καθέτως μπορείτε να κάνετε πολλά σε ό,τι αφορά τη διακόσμηση. Βάλτε ένα πλέγμα σε έναν από τους τοίχους του μπαλκονιού σας και κρεμάστε από αυτό γλαστράκια τα οποία θα ομορφύνουν πολύ τον χώρο σας.

Έχετε διαφορετικές επιλογές καθίσματος

Το ιδανικό είναι να έχετε ένα κεντρικό καναπεδάκι και από εκεί και πέρα μερικές καρέκλες για να έχετε και περισσότερο οπτικό ενδιαφέρον το μπαλκόνι σας. Φροντίστε οι καρέκλες σας να μαζεύουν και να αποθηκεύονται εύκολα έτσι ώστε να μην την έχετε μονίμως απλωμένες.

Φτιάξτε μόνοι σας το καναπεδάκι σας

Με μερικές παλέτες μπορείτε πραγματικά να κάνετε θαύματα. Φτιάξτε τον καναπέ σας και διακοσμήστε τον με άνετα μαξιλαράκια και κάποιο ριχτάρι ή κάποια κουβέρτα έτσι ώστε να σκεπάζεστε τα πιο δροσερά βράδια του καλοκαιριού.

Βάλτε τραπέζι για έναν (ή για δύο)

Δεν χρειάζεται να πάρετε μεγάλο τραπέζι αν ο χώρος του μπαλκονιού σας είναι πολύ μικρός. Πάρτε ένα πολύ μικρό τραπεζάκι και δύο καρέκλες που μαζεύουν και φτιάξτε το τέλειο σκηνικό μόνο για δύο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!