Ενώ υπάρχουν αρκετοί κανόνες Feng Shui για την κρεβατοκάμαρα που πρέπει να ακολουθήσεις, η εύρεση της σωστής θέσης του κρεβατιού θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους καθώς εκεί περνάς τον περισσότερο χρόνο σου.
Μία από τις πιο συνηθισμένες επιλογές είναι η τοποθέτηση του συγκεκριμένου επίπλου κάτω από το παράθυρο.

«Από τη σκοπιά του Feng Shui δεν συνιστάται η τοποθέτηση ενός κρεβατιού κάτω από ένα παράθυρο», εξηγεί η ειδικός στο Feng Shui, Patricia Lohan.

«Ένα παράθυρο δεν είναι σταθερό. Είναι αρκετά αδύναμο και μπορεί να σπάσει εύκολα», λέει.  Αυτή η έλλειψη ασφάλειας θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε προβλήματα στη ζωή σου, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι ειδικοί.

«Υπάρχουν επίσης κάποιες δεισιδαιμονικές ανησυχίες που λένε ότι το να έχεις ένα παράθυρο πάνω από το κεφάλι σου που θα επηρεάσει τα όνειρά σου, αλλά αυτό δεν είναι κάτι στο οποίο δίνω πραγματικά πολύ ενέργεια προσωπικά», αναφέρει.

Όταν προσπαθείς να επιτύχεις την καλύτερη δυνατή τοποθέτηση επίπλων σύμφωνα με το Feng Shui, είναι καλύτερο να βάλεις το κρεβάτι σε κύρια θέση και σε έναν συμπαγή τοίχο. Εάν η διάταξη του δωματίου σου υπαγορεύει ότι το κρεβάτι πρέπει να κάθεται κάτω από ένα παράθυρο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να ελαχιστοποιήσεις τυχόν αρνητικές επιπτώσεις.

Πρώτον, επένδυσε σε ένα σταθερό κεφαλάρι. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για διάφορους λόγους, κυρίως επειδή προσφέρει υποστήριξη στη ζωή όσων χρησιμοποιούν το κρεβάτι. Η τοποθέτηση ενός συμπαγούς κεφαλάριου μπροστά από ένα παράθυρο πιστεύεται ότι ελαχιστοποιεί τον αντίκτυπο της αδυναμίας που προκαλείται από το παράθυρο. Η προσθήκη διακοσμητικών στοιχείων στο παράθυρο, όπως βαριές κουρτίνες ή περσίδες, μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Όπως εξήγησε η Patricia, η ανάγκη για ασφάλεια είναι ένας από τους κύριους λόγους που η τοποθέτηση ενός κρεβατιού κάτω από ένα παράθυρο είναι κακό για το Feng Shui ενός χώρου.

Παράλληλα, μπορείς να βάλεις το κρεβάτι σου να βλέπει το παράθυρο, αν και επίσης δεν συνίσταται. Στο Feng Shui, πιστεύεται γενικά ότι, όπου είναι δυνατόν, τα κρεβάτια δεν πρέπει να τοποθετούνται απευθείας στην ίδια γραμμή είτε με πόρτα είτε με παράθυρα.

Θεωρείται ότι αυτή η θέση βρίσκεται στη μέση του ενεργειακής ροή, καθώς εισέρχεται και εξέρχεται από το δωμάτιο, και θα μπορούσε να συμβάλλει σε περαιτέρω ανησυχία και στρες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!