Τα κασπώ είναι μια υπέροχη διακοσμητική πρόταση για τον κήπο, τη βεράντα ή ακόμα και μέσα στο σπίτι, στη βιβλιοθήκη, στον πάγκο της κουζίνας, σε παράθυρα και όπου αλλού ταιριάζουν στο χώρο.

Ποια είναι η διαφορά τους με τις γλάστρες;

Η βασική διαφορά που έχουν οι γλάστρες με τα κασπώ είναι η ύπαρξη τρυπών στη βάση τους. Συγκεκριμένα, οι γλάστρες διαθέτουν μία ή περισσότερες τρύπες στη βάση τους για να απομακρύνεται το νερό που περισσεύει στο χώμα της γλάστρας μετά το πότισμα, ενώ τα κασπώ δε διαθέτουν.

Οι γλάστρες έχουν φτιαχτεί για να φιλοξενούν πολλά διαφορετικά είδη φυτών. Οι γλάστρες διαθέτουν τρύπες στη βάση για να απομακρύνεται το νερό Χρησιμοποιούμε γλάστρες με τρύπες στη βάση για να απομακρύνεται το νερό.

Τα κασπώ είναι, κυρίως, διακοσμητικά και χρησιμοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους, συνήθως, για να «στολίσουν» τις γλάστρες μας.

Σε κάποιες περιπτώσεις προμηθευόμαστε φυτά που έχουν φυτευθεί απευθείας σε κασπώ, ωστόσο αυτός μπορεί να είναι ένας βασικός λόγος που τα φυτά μας μετά από λίγο καιρό καταστρέφονται, επειδή μαζεύεται νερό μέσα στο κασπώ που δε μπορούμε να απομακρύνουμε. Η απομάκρυνση του περιττού νερού είναι πολύ σημαντική για την υγεία των φυτών, καθώς η υπερβολική υγρασία στο χώμα δημιουργεί σαπίσματα στη ρίζα.

Τα κασπώ έχουν μεγαλύτερη διακοσμητική αξία, ωστόσο καλό είναι να αποφεύγουμε να φυτεύουμε απευθείας σε αυτά, εκτός αν είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο πότισμα. Ένας έξυπνος τρόπος για να χρησιμοποιήσουμε τα κασπώ, είναι να τοποθετούμε μέσα φυτά που βρίσκονται σε μαλακές γλάστρες, όπως τα προμηθευόμαστε από τα φυτώρια.

Με αυτό τον τρόπο, μπορούμε κατά το πότισμα να ελέγχουμε την ποσότητα νερού που συγκεντρώνεται στη βάση του κασπώ και να ποτίζουμε λιγότερο ή να αδειάζουμε το περιττό νερό για να διατηρήσουμε τα φυτά μας υγιή.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!