Στη σύγχρονη εποχή, τα χρυσά υλικά έχουν πάρει σε ορισμένες περιπτώσεις μια εικόνα κιτς και υπερβολής στο σπίτι. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων έχουν αναβιώσει αυτή την κομψή απόχρωση, χρησιμοποιώντας την με διάφορους τρόπους στα σπίτια, κάνοντάς την γοητευτική και διακριτική.

Με ποια χρώματα ταιριάζει καλύτερα το χρυσό;

Υπάρχουν ορισμένες αποχρώσεις που αναδεικνύουν τη φωτεινότητα του χρυσού, άλλες που δεν ταιριάζουν με αυτό και μερικές φορές το υπερκαλύπτουν. Τα καλύτερα χρώματα που ταιριάζουν με το χρυσό είναι σίγουρα τα απαλά, ουδέτερα χρώματα όπως:

  • μπεζ
  • ανοιχτό γκρι
  • λευκό

Στην περίπτωση φανταχτερών χρυσών επίπλων και σημαντικών αντικειμένων, τα χρώματα αυτά μπορούν να ελαφρύνουν το τελικό οπτικό αποτέλεσμα. Τα παστέλ χρώματα, όπως το ροζ της πούδρας και το γαλάζιο, δίνουν στο δωμάτιο μια κομψή και εξαιρετικά ρετρό πινελιά.

Πώς για να χρησιμοποιήσεις το χρυσό χρώμα σε έπιπλα και τοίχους

Ο βασικός κανόνας όταν επιλέγεις χρυσές λεπτομέρειες για την επίπλωση του σπιτιού είναι να μην το παρακάνεις. Για να μεγιστοποιήσεις τη ζωντανή απόχρωση του χρυσού στη σύνθεση, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να εισαγάγεις απλώς διακοσμητικές πινελιές μέσω αξεσουάρ. Η συμπερίληψη λεπτομερειών και διακοσμητικών στοιχείων είναι ιδανική.

Για παράδειγμα, δεν είναι απαραίτητη η χρήση διακοσμητικών στοιχείων και διακοσμητικών στοιχείων, όπως:

  • γυαλιστερά πλαίσια
  • λαμπτήρες
  • μαξιλάρια
  • υφάσματα
  • κουρτίνες

Για μια πιο τολμηρή, πιο αιχμηρή επιλογή, το χρυσό μπορεί να πάρει κυρίαρχο ρόλο στη διακόσμηση.

Για παράδειγμα, μπορεί κανείς να επιλέξει εξέχοντα κομμάτια επίπλων, όπως μια πολυτελή βιβλιοθήκη ή μια εσωτερική σκάλα, ή να επιλέξει φωτεινά αξεσουάρ, όπως:

έναν ελκυστικά σχεδιασμένο πολυέλαιο,
έναν εκλεπτυσμένο καναπέ και
ένα κομψό χαλί.

Μια δημιουργική λύση θα μπορούσε να είναι η ενσωμάτωση στοιχείων, όπως τραπέζια ή καρέκλες σε χρυσό χρώμα, ή η χρήση του πολύτιμου υλικού για να προστεθεί μια πινελιά φινέτσας στις βρύσες και τα εξαρτήματα του μπάνιου.