Η επιλογή εφαρμογής συνθετικού χλοοτάπητα/γρασιδιού είναι μια ιδανική λύση αν επιθυμείς να δημιουργήσεις έναν τέλειο κήπο, αλλά δεν έχεις τον απαιτούμενο χρόνο για να αφιερώσεις για την φροντίδα του.
Με τον τεχνητό χλοοτάπητα μπορείς να έχεις εξαιρετικά αποτελέσματα και η εμφάνιση του κήπου ή του μπαλκονιού σου να γίνει απίστευτα ελκυστική.

Τα πλεονεκτήματα:

Το κόστος τείνει να κυμαίνεται μεταξύ 5 και 20 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων του συνθετικού χλοοτάπητα είναι η σχεδόν παντελής απουσία συντήρησης. Στην πραγματικότητα, αυτός ο τύπος χλοοτάπητα δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα, σε αντίθεση με τον φυσικό χλοοτάπητα, ο οποίος απαιτεί τακτικό «κούρεμα» και συχνό πότισμα.

Παράλληλα, ο συνθετικός χλοοτάπητας είναι γενικά κατασκευασμένος από πλαστικό υλικό, το οποίο έχει καλή αντοχή και ανθεκτικότητα και είναι μια καλή λύση αν έχεις στο σπίτι παιδιά ή κατοικίδια ζώα. Επιπλέον, διατηρείται εύκολα καθαρό, καθώς για τον καθαρισμό του απαιτείται χρήση τρεχούμενου νερού και, εάν είναι απαραίτητο, ειδικά καθαριστικά.

Στα πλεονεκτήματα του συνθετικού χλοοτάπητα, συμπεριλαμβάνεται επίσης και η αποστραγγιστική του ικανότητα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως σε περίπτωση βροχής, δεν υπάρχει στασιμότητα του νερού και δεν θα σχηματίζονται λακκούβες στην επιφάνεια.

Πώς να εφαρμόσεις τον τεχνητό χλοοτάπητα

Η εφαρμογή τεχνητού χλοοτάπητα είναι μια αρκετά απλή διαδικασία, η οποία δεν απαιτεί, απαραίτητα, την παρέμβαση εξειδικευμένου προσωπικού. Θα πρέπει να τοποθετηθεί σε μια λεία, γραμμική βάση. Εάν εφαρμόζεται πάνω σε χώμα ή χαλίκι, είναι καλύτερο να αφαιρεθεί πρώτα οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει ασυνέχεια, όπως πέτρες και ρίζες, προκειμένου να επιτευχθεί μια ομοιόμορφη επιφάνεια. Μόλις προετοιμαστεί το έδαφος, ο χλοοτάπητας ανοίγεται και αγκυρώνεται.

Η στερέωση του χλοοτάπητα ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του υποστρώματος: εάν υπάρχει σκυρόδεμα ή πλακάκια κάτω από τον χλοοτάπητα, είναι προτιμότερο να πραγματοποιήσεις στερέωση με βιολογική κόλλα ή πείρους. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορείς να πεις «ναι« σε μια πιο χαλαρή στερέωση, εκμεταλλευόμενος/η την παρουσία βαρών στην περίμετρο, όπως γλάστρες ή έπιπλα, που είναι ικανά να κρατήσουν τον χλοοτάπητα προσκολλημένο στο έδαφος, χωρίς προβλήματα. Επίσης, τα καρφιά, οι πάσσαλοι ή τα βαρίδια μπορούν να είναι άλλοι πολύτιμοι σύμμαχοι για τη στερέωση του τεχνητού χλοοτάπητα.