Ο καναπές προσφέρει άνεση αλλά η πολυθρόνα στυλ, τι να επιλέξεις;

Αυτός ο οδηγός είναι εδώ για να σε βοηθήσει να αποφασίσεις ανάμεσα στην αγκαλιά της πολυθρόνας και την ευρυχωρία του καναπέ.

Αρχικά πρέπει να δεις ποιες είναι οι ανάγκες χαλάρωσής σου πριν επιλέξεις αν θα επιπλώσεις το σαλόνι με πολυθρόνα, καναπέ ή και τα δύο, καθώς τα συγκεκριμένα έπιπλα, έχουν καθοριστικό αντίκτυπο στη σχεδίαση κάθε δωματίου.

Πώς να επιλέξεις ανάμεσα σε μια πολυθρόνα και έναν καναπέ

Εάν ο σκοπός του καθίσματος είναι καθαρά αισθητικός, δηλαδή αν δεν χρησιμεύει ως ένα άνετο κάθισμα, όπου μπορείς να χαλαρώσεις, τότε μπορείς να επιλέξεις μια όμορφη πολυθρόνα με έντονο οπτικό αντίκτυπο, αφήνοντας πολύ ελεύθερο χώρο για να ζήσεις στο δωμάτιο.

Αν, από την άλλη, αναζητάς ένα άνετο και βολικό κάθισμα, με αρκετό χώρο, θα πρέπει να επιλέξεις έναν καναπέ, ακόμα κι αν είναι μικρός. Εάν έχεις συχνά φίλους και καλεσμένους στο σπίτι, θα μπορούσες να επιλέξεις έναν διθέσιο καναπέ και δύο πολυθρόνες, για να δημιουργήσεις έναν ανοιχτό και ευχάριστο χώρο.

Η επιλογή μεταξύ ενός καναπέ, έστω και ενός μικρού, και μιας πολυθρόνας εξαρτάται προφανώς από το μέγεθος που διατίθεται στο δωμάτιο. Για παράδειγμα, εάν το σαλόνι είναι μικρό, η συμβουλή είναι να αποφύγεις τους γωνιακούς καναπέδες ή τους καναπέδες με μεγάλα καθίσματα, προτιμώντας αντί αυτού γραμμικούς διθέσιους καναπέδες που συνοδεύονται από πολυθρόνα. Εάν το σαλόνι είναι μεγάλο και φωτεινό, μπορεί να επιπλωθεί με έναν μεγάλο και παραγεμισμένο καναπέ.

Εάν έχεις λοιπόν να επιλέξεις ανάμεσα σε μια πολυθρόνα και έναν καναπέ, σκέψου τις ανάγκες και τον χώρο σου.

Η πολυθρόνα είναι ιδανική για μικρούς χώρους, για να προσθέσεις άνεση σε συγκεκριμένες γωνιές κι αποτελεί ένα ξεχωριστό στοιχείο στη διακόσμηση.

Αντίθετα, ο καναπές είναι ιδανικός για πιο ευρύχωρους χώρους και για να φιλοξενήσεις περισσότερους ανθρώπους. Επίλεξε ανάμεσα στην κομψότητα και την πρακτικότητα που ταιριάζει καλύτερα στον χώρο σου και στον τρόπο ζωής σου.