Η μούχλα δεν εμφανίζεται μόνο στους τοίχους του σπιτιού αλλά και στα έπιπλα του σπιτιού. Ανάμεσα σε αυτά ανήκουν και οι ντουλάπες.

Η μούχλα τείνει να αναπτύσσεται σε υγρούς, κλειστούς χώρους και η ντουλάπα είναι το ιδανικό περιβάλλον.

Ας δούμε μαζί πώς μπορείς να αποτρέψεις τον σχηματισμό υγρασίας, και επομένως μούχλας, και πώς να προχωρήσεις όταν το φαινόμενο έχει ήδη εκδηλωθεί.

Ποιες είναι οι καλύτερες λύσεις κατά της μούχλας για τις ντουλάπες;

Άνοιξε ντουλάπια: Αυτή η απλή κίνηση επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα, βοηθώντας στη μείωση της υγρασίας που μπορεί να συσσωρευτεί στο εσωτερικό των ντουλαπών σου.

Βγάλε όλα τα ρούχα από την ντουλάπα κατά διαστήματα για να αεριστούν: Απόφυγε την επικάλυψη ρούχων και αξεσουάρ, ώστε να έχουν αρκετό χώρο για να «αναπνεύσουν».

Σιγουρέψου ότι τα ρούχα είναι εντελώς στεγνά πριν τα βάλεις στην ντουλάπα: Η υπολειπόμενη υγρασία μπορεί να προωθήσει τη μούχλα και τις δυσάρεστες οσμές, γι’ αυτό είναι σημαντικό να είσαι βέβαιος/η ότι τα ρούχα είναι εντελώς στεγνά πριν αποθηκευτούν.

Tips για να απαλλάξεις τις ντουλάπες σου από τη μούχλα

Διαλύματα κατά της μούχλας: Εμπότισε ένα καθαρό πανί σε ένα διάλυμα κατά της μούχλας, το οποίο μπορείς εύκολα να βρεις στην αγορά. Καθάρισε με το πανί τις περιοχές όπου υπάρχει μούχλα και επανάλαβε τη διαδικασία αρκετές φορές, ξεπλένοντας το πανί με κάθε πέρασμα.

Αρωματική χλωρίνη: Βρέξε ένα πανί με αρωματική χλωρίνη, στύψε το καλά για να μην καταστρέψεις την ντουλάπα και επεξεργάσου τις περιοχές με μούχλα. Επανάλαβε όσες φορές κρίνεις απαραίτητο για καλύτερα αποτελέσματα.

Ξύδι και αιθέρια έλαια: Για μια λύση DIY και πιο φιλική προς το περιβάλλον, ετοίμασε ένα διάλυμα με δύο φλιτζάνια ξύδι και ένα φλιτζάνι νερό, προσθέτοντας μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου. Τοποθέτησε το μείγμα σε ένα δοχείο με ψεκαστήρα και ψέκασε τη μούχλα. Άφησε το για περίπου τριάντα λεπτά και στη συνέχεια, αφαίρεσε το με ένα στεγνό πανί. Επανάλαβε εάν είναι απαραίτητο.