Τα αγαπημένα μας χαλιά έχουν αυτή την υπέροχη δύναμη να μεταμορφώνουν κάθε δωμάτιο και να του χαρίζουν θαλπωρή.

Οι νέες τάσεις μας επιτρέπουν να πειραματιστούμε και να εκφραστούμε μέσα από χρώματα και ξεχωριστές υφές.

Πώς όμως θα φρεσκάρουμε τα αγαπημένα μας χαλιά;

Ίσως γνωρίζεις ήδη ότι ένα χαλί καθαρίζεται εύκολα με μαγειρική σόδα, ή τουλάχιστον φρεσκάρεται. Αλλά σίγουρα δε σκέφτηκες ποτέ να τη χρησιμοποιήσεις σε συνδυασμό με πέρλες πλυντηρίου για να ενισχύσεις πραγματικά το αποτέλεσμα και να του δώσεις μία φρέσκια οσμή.

Τι να κάνεις:

Ξεκίνησε χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική σου σκούπα για να μαζέψεις τυχόν βρωμιά και υπολείμματα από το χαλί πριν πασπαλίσεις τις πέρλες στην επιφάνεια. Ένα καπάκι συνήθως είναι αρκετό, αλλά εξαρτάται από το μέγεθος της περιοχής και την επιθυμητή ισχύ του αρώματος.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ένα αρκετά γενναιόδωρο στρώμα μαγειρικής σόδας πάνω από τις πέρλες και άφησε το μείγμα να καθίσει για περίπου μία ώρα. Μετά από αυτό το διάστημα, σκούπισε ξανά με ηλεκτρική σκούπα.

Σύμφωνα με τη Maria Ivanova, την ιδρύτρια του Master Maid, αυτό το χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο, καθώς επιτρέπει στο μείγμα να «διεισδύει στις ίνες του χαλιού κάνοντας τα μαγικά του καθώς το κάνει».

Μετά το σκούπισμα, θα έχει μείνει ένα πεντακάθαρο χαλί που αποπνέει το άρωμα φρέσκων ρούχων, κάτι που σπάνια θα περάσει απαρατήρητο από τους καλεσμένους σου. Ενώ, ακόμα και μετά από μια νύχτα μαγειρέματος, θα μπορείς ακόμα να απολαύσεις το άρωμα το επόμενο πρωί αλλά και για ολόκληρη την εβδομάδα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!