Λίγο το παραπάνω πότισμα, λίγο ο καυτός ήλιος του καλοκαιριού, το αγαπημένο σου φυτό, μαραζώνει.  Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις για να τα σώσεις, ή τουλάχιστον να προσπαθήσεις.

Αρχικά θα πρέπει να καταλάβεις τι φταίει:

Υπάρχουν πέντε βασικά λάθη, που κάνεις και σκοτώνεις τα αγαπημένα σου φυτά.

Το πρώτο είναι το πότισμα. Είναι λάθος να πιστεύεις ότι με το να τα ποτίζεις πολύ, τα διατηρείς. Ίσα-ίσα, που υπάρχουν και φυτά, που έχουν ελάχιστες απαιτήσεις σε πότισμα.
Κάθε φυτό έχει τις δικές του ανάγκες. Για παράδειγμα οι κάκτοι και τα παχύφυτα, θέλουν ελάχιστο νερό και πολύ ήλιο. Από την άλλη, υπάρχουν φυτά, που χρειάζονται τώρα το καλοκαίρι καθημερινό πότισμα.

Βασικός παράγοντας είναι και ο ήλιος. Αυτό σημαίνει ότι, για κάποια το φως του ήλιου είναι ευεργετικό, ενώ για κάποια άλλα καταστροφικό.

Υπάρχουν για παράδειγμα, φυτά για σκοτεινά μέρη του σπιτιού, όπου δεν κινδυνεύουν να πάθουν εγκαύματα από τις ακτίνες του ήλιου. Αλλά υπάρχουν και άλλες ποικιλίες, που δεν αναπτύσσονται χωρίς φως.

Ο τρίτος λόγος, στον οποίο οφείλεται το μαράζωμα των φυτών είναι η συχνή μετακίνηση. Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι και τα αγαπημένα μας ζώα, έτσι και τα φυτά σου δεν θέλουν πολλές μετακινήσεις.

Επίσης σημαντική είναι και η συντήρησή τους. Υπάρχουν ποικιλίες φυτών, που απαιτούν πολύ φροντίδα.

Λιπάσματα, κλαδέματα, ειδικό πότισμα και άλλα, είναι μερικές από τις καθημερινές ανάγκες τους.
Αν όμως, κρίνεις ότι δεν μπορείς να ανταποκριθείς, τότε απλά επέλεξε αυτά, που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!