Η κουζίνα είναι ένας χώρος κυρίως πρακτικός, που εξυπηρετεί στις καθημερινές μας ανάγκες. Παρόλα αυτά, μερικά προσθήκες θεωρούνται απαραίτητες με σκοπό να προσδώσουμε ενδιαφέρον και μια πινελιά χρώματος. Τα λουλούδια και τα φυτά είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να το πετύχουμε.

1.Τουλίπες
Οι τουλίπες θα χαρίσουν μια όμορφη νότα στην κουζίνα σας, ενώ με την κατάλληλη φροντίδα διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση έως και 10 μέρες στο ανθοδοχείο. Yπάρχουν τουλίπες σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη με αμέτρητους συνδυασμούς χρωμάτων για να επιλέξετε.

2. Αλόη
Γνωστό σε όλους, πρόκειται για ένα ποώδες φυτό με μεγάλα σαρκώδη φύλλα, στο εσωτερικό των οποίων βρίσκεται ένα διάφανο ζελέ, πλούσιο σε ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό ουσίες. Ιδανικό, λοιπόν, για την κουζίνα, καθώς εκεί θα μπορείτε να κάνετε τα… πειράματά σας, χρησιμοποιώντας αυτό το ζελέ. Τοποθετήστε την αλόη κάπου φωτεινά και ποτίστε την 1-2 φορές την εβδομάδα.

3. Σανσεβιέρια
H Σανσεβιέρια βρίσκεται σε κάθε λίστα δημοφιλών φυτών για εσωτερικούς χώρους. Τα μακριά, έντονα φύλλα της θα ευδοκιμήσουν σε φωτεινές περιοχές της κουζίνας σας, ιδανικά κοντά σε ένα παράθυρο. Όσον αφορά στη φροντίδα της, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ποτίστε τη μια φορά το μήνα όταν το χώμα είναι πολύ στεγνό στην αφή.

4. Ηλίανθοι
Οι ηλίανθοι είναι εύκολοι ως προς τη φροντίδα τους και χρειάζονται πότισμα 2-3 φορές την εβδομάδα, ώστε να αντέξουν για αρκετές ημέρες μέσα στο βάζο, το νερό του οποίου καλό είναι να ανανεώνεται συχνά. Για τους ηλίανθους σε γλάστρα πρόσθεσε ένα υδατοδιαλυτό λίπασμα γενικής χρήσης, κάθε 15 περίπου ημέρες.

5. Ντάλια
Χωρίς αμφιβολία, η ντάλια είναι ένα πανέμορφο λουλούδι που μπορεί να απογειώσει τη διακόσμηση της κουζίνας σας – και όχι μόνο. Μεγάλη ποικιλία υπάρχει σε ό,τι αφορά στο χρώμα τους, ώστε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει με τον δικό σας χώρο.

6. Spider plant
Ένα φυτό που αγαπούν ιδιαίτερα οι plant lovers και οι λόγοι είναι πολλοί! Το spider plant -ονομάζεται έτσι διότι μοιάζει με αράχνη- χρειάζεται ελάχιστη φροντίδα, γι’ αυτό κι επιλέγεται συχνά για τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Μάλιστα, είναι ένα φυτό που μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσεται για πολύ καιρό και να παραμένει καταπράσινο, αρκεί να τοποθετηθεί κάπου φωτεινά, όπως μπροστά από το παράθυρο της κουζίνας.