Τα χρώματα στη διακόσμηση του σπιτιού εκτός από το γεγονός ότι πρέπει να ταιριάζουν με τα επιπλά μας θα πρέπει να μας αρέσουν για να περνάμε ευχάριστες ώρες όταν είμαστε στον χώρο μας.

Ποια χρώματα όμως μειώνουν το στρες;

Απαλό γκρι

Το απαλό γκρι είναι μια πολύ καλή επιλογή χρώματος για τους τοίχους τους σπιτιού για να σε βοηθήσει με τη μείωση του στρες.. Αν το δωμάτιο είναι μικρό επίλεξε πιο ανοιχτές αποχρώσεις για να φαίνεται πιο φωτεινό και συνεπώς μεγαλύτερο.

Έντονο γαλάζιο

Μία ακόμη απόχρωση που βοηθάει στη μείωση του στρες, αλλά δίνει και ζωντάνια στον χώρο, είναι το έντονο γαλάζιο. Παράλληλα, σύμφωνα με το Feng Shui μειώνει την πίεση του αίματος και μειώνει το άγχος.
Χρησιμοποίησε μια ουδέτερη και απαλή απόχρωση που θα σε κάνει να ηρεμείς κάθε φορά που βρίσκεσαι στο συγκεκριμένο δωμάτιο του σπιτιού σου.

Ροζ

Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις του ροζ αλλά αυτή που βοηθάει περισσότερο για το στρες είναι η ανοιχτή απόχρωση.

Μωβ λεβάντας

Το μωβ της λεβάντας έχει κι αυτό την ιδιότητα να σε ηρεμεί όταν έχεις στρες και νιώθεις πιεσμένος. Οι πιο απαλές αποχρώσεις αυτού του χρώματος έχουν καλύτερα αποτελέσματα στην καταπολέμηση του άγχους και είναι ένα χρώμα που θα πρέπει σίγουρα να έχεις σε κάποιο δωμάτιο του σπιτιού σου για να νιώθεις ευεξία.

Λευκό

Το λευκό έχει την ιδιότητα να κάνει το δωμάτιο να δείχνει μεγαλύτερο. Αυτό δημιουργεί μια αίσθηση καθαρότητας και φρεσκάδας. Είναι το πιο χαρακτηριστικό χρώμα που χρησιμοποιούν πολλοί για να ηρεμήσουν και να διώξουν από πάνω τους όλη την αρνητική ενέργεια.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!