Ξεκαθαρίσματα στο σπίτι. Μία από τις πιο κουραστικές διαδικασίες που σίγουρα εύχεσαι να μην υπήρχε.

Περιττά πράγματα που πιάνουν, χώρο, αντικείμενα που σε αποσυντονίζουν….Πώς θα μαζέψεις “το χάος;”

Στο παρακάτω άρθρο θα σε βοηθήσουμε να ακολουθήσεις τον “κανόνα των τεσσάρων”! Πώς δηλαδή θα συμμαζέψεις το σπίτι σου και θα κάνεις γενική εκκαθάριση με τέσσερα βήματα!

Ξεκίνα με τη μέθοδο των τεσσάρων κουτιών

Πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο, εφοδιάσου με τέσσερα χαρτοκιβώτια.

Γράψε πάνω σε κάθε κουτί την ετικέτα του: “ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ”, “ΔΩΡΑ”, “ΝΕΑ ΘΕΣΗ” και “ΜΕΝΟΥΝ”.

Έπειτα άρχισε από το σαλόνι και διαδοχικά σε κάθε δωμάτιο, να κατατάσσεις τα αντικείμενα που βλέπεις στο αντίστοιχο κουτί. Όταν τελειώσεις τη διαδικασία, τα αντικείμενα στο κιβώτιο των σκουπιδιών θα πρέπει να φτάσουν στον κάδο απορριμάτων της γειτονιάς, τα πράγματα με την σήμανση δώρα θα πρέπει να δωριστούν, εκείνα για νέα θέση χρειάζεται να μετακινηθούν και τα υπόλοιπα να μείνουν ως έχουν!

Υποσχέσου ότι θα βάλεις δώδεκα πράγματα σε κάθε κουτί

Πρέπει να δεσμευτείς ότι θα είναι αποτελεσματική η τακτοποίησή σου. Για αυτόν ακριβώς το λόγο θα βάλεις ως στόχο να γεμίσεις κάθε κιβώτιο με τουλάχιστον δώδεκα αντικείμενα. Σε πρώτη ανάγνωση μπορεί να σου φαίνονται πολλά, αλλά να είσαι σίγουρη ότι πριν το καταλάβεις θα έχεις ξεπεράσει τον προβλεπόμενο αριθμό!

Κάνε ένα προσωπικό πείραμα στην ντουλάπα σου

Επειδή και οι ντουλάπες έχουν ανάγκη από το ανάλογο ξεσκαρτάρισμα, κάνε ένα τεστ στον εαυτό σου. Καταρχάς, γύρισε όλες τις κρεμάστρες προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που τις έχεις αυτήν την στιγμή.

Έπειτα, κάθε φορά που θα επιστρέφεις ένα ρούχο στην ντουλάπα σου (αφού το έχεις φορέσει), να το κρεμάς αντίθετα από την κατεύθυνση που βλέπουν οι υπόλοιπες κρεμάστρες.

Με αυτόν τον τρόπο, σε ένα διάστημα το πολύ δύο μηνών θα έχεις ξεκάθαρη εικόνα των ρούχων που δεν φοράς ποτέ: είναι εκείνα που κρέμονται αντίθετα από όλα τα άλλα! Τώρα, λοιπόν, μπορείς να τα κατατάξεις και αυτά σε αντίστοιχες κούτες!

Και τέλος, για όλα τα ακατάστατα χαρτιά σου, όπως λογαριασμοί, αποδείξεις και αλληλογραφία, κάνε δύο λίστες. Όσα δεν χρειάζονται αρχειοθέτηση και αποθήκευση πέταξέ τα!