Η ελαφριά άσκηση στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, έχει θετικές επιπτώσεις στην υγεία του παιδιού μελλοντικά. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νέα Ζηλανδία.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι υπέρβαρες ή παχύσαρκες μητέρες είναι πιο πιθανό να φέρουν στον κόσμο μεγάλα μωρά. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι οποίοι μελέτησαν τις περιπτώσεις 84 γυναικών που περίμεναν το πρώτο τους παιδί, η γυμναστική συνδέεται με πιο αδύνατα παιδιά.

Την ίδια ώρα όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι ο μεταβολισμός που θα έχει ένα παιδί στο μέλλον, επηρεάζεται από το περιβάλλον του στη μήτρα.

Στην έρευνα των ειδικών, οι γυναίκες που έκαναν γυμναστική απέκτησαν μωρά τα οποία ήταν κατά 143 γραμμάρια πιο ελαφριά, κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με τα παιδιά μητέρων που δεν έκαναν καθόλου γυμναστική. Το ύψος των παιδιών δεν είχε διαφορά.

«Δεδομένου του ότι το μεγάλο μέγεθος του μωρού κατά τη γέννησή του συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας, είναι πιθανό, η μείωση του βάρους του παιδιού να έχει μακροχρόνια οφέλη, περιορίζοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης παχυσαρκίας», δήλωσε ο Δρ. Πολ Χόφμαν, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Υπέρ της άσκησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για τη μητέρα αλλά και για το παιδί-όταν δεν υπάρχουν ιατρικοί λόγοι που να το απαγορεύουν-τάχθηκε και η Δρ. Αν Ντόρνχορστ, η οποία ασχολείται με την έρευνα στον μεταβολισμό των εγκύων.