Νεαρή έγκυος δασκάλα από το Τέξας, έχασε τις αισθήσεις της και ενώ οι γιατροί ανακοίνωσαν στους δικούς της ανθρώπους ότι ήταν «κλινικά» νεκρή, εκείνη γέννησε και επανήλθε στη ζωή!

Η βρετανίδα Erica Nigrelli, που εργάζεται στο Elkins High School στο Μισούρι του Τέξας, λιποθύμησε στο γραφείο συναδέλφου της ενώ βρισκόταν στην 36η  εβδομάδα της κύησης.

Η ίδια, δήλωσε μετά το πέρας της απίστευτης περιπέτειας της: “Αισθάνθηκα μια απότομη αδιαθεσία. ακούμπησα το κεφάλι μου στο γραφείο και έχασα τις αισθήσεις μου”. Ο σύζυγος της, Nathan, εργάζεται και εκείνος στο ίδιο σχολείο δήλωσε :«Άνοιξα την πόρτα και την είδα ξαπλωμένη, αναίσθητη στο πάτωμα».

Η καρδιά της Nigrelli σταμάτησε. Δάσκαλοι του σχολείου άρχισαν να τις παρέχουν τις πρώτες βοήθειες και να της κάνουν μαλάξεις, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Όπως δήλωσαν, χρησιμοποίησαν μάλιστα απινιδωτή.

Οι γιατροί παρέλαβαν την δασκάλα και την υπέβαλαν αμέσως σε καισαρική. Τεχνικά πρόκειται, όπως είπαν, για μια “μετά θάνατον γέννα”, καθώς η καρδιά της δεν λειτουργούσε. Η γυναίκα έπασχε από “υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια”. Ο γιατρός που έφερε στον κόσμο το παιδάκι της νεαρής δασκάλας είπε χαρακτηριστικά: “Δύο ζωές έδιναν ταυτόχρονη μάχη με τον θάνατο!”.

Μετά την απίστευτη αυτή διάσωση, οι συνάδερφοι της βραβεύτηκαν, από την Πολιτεία του Τέξας για την προσπάθεια τους να την κρατήσουν στη ζωή.

Μετά τη γέννα η καρδιά της μόλις 32 ετών Nigrelli επανήλθε και οι γιατροί της τοποθέτησαν βηματοδότη. Το υγιέστατο μωρό της, η μικρή Elayna ζυγίζει σήμερα 4 κιλά και μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα αναπνέει χωρίς υποβοήθεια οξυγόνου.