Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, μόνο το 5%  πλένει σωστά τα χέρια του και δυστυχώς δεν δίνει την απαιτούμενη σημασία με αποτέλεσμα να εκτίθεται ο οργανισμός μας σε μικρόβια και ασθένειες. Πόσο μάλλον τα παιδάκια.

Το μεγαλύτερο άγχος της σύγχρονης μητέρας είναι αυτό των μικροβίων. Πρέπει να μάθεις το παιδί σου να πλένει σωστά τα χεράκια του για να το προστατέψεις από ενδεχόμενους κινδύνους.

Διάβασε προσεχτικά πότε πρέπει το παιδί να φροντίζει την υγιεινή των χεριών του και μην ξεχνάς: Πάντα με όμορφο και γλυκό τρόπο. αν γίνεις υστερική δεν θα μπορέσεις να περάσεις σωστά το μήνυμα. – Όταν φυσούν τη μύτη τους – Όταν γυρνούν από το σχολείο – Πριν και μετά το φαγητό – Πριν και μετά την χρήση της τουαλέτας – Όταν πιάσουν χρήματα – Όταν χαϊδέψουν ζώα, ακόμη κι όταν το έχουμε μέσα στο σπίτι μας

Το πιο σημαντικό από όλα είναι να κάνεις το πλύσιμο των χεριών μια αγαπημένη συνήθεια, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να του το υπενθυμίζεις με φωνές κάθε φορά.

Ένας έξυπνος τρόπος για να το επιτύχεις είναι να επιλέξεις όμορφα χρώματα, σχέδια και σχήματα για τις πετσετούλες και φυσικά σαπουνάκια που θα τα διάλεγετε μαζί.