Νέα επιστημονική έρευνα του πανεπιστημίου του Μπρίστολ απέδειξε ότι οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης διακρίνονται από ιδιαίτερες ικανότητες, αφού καταφέρνουν με μεγάλη άνεση να αντιληφθούν και να ερμηνεύσουν τα συναισθήματα και τις προθέσεις των γύρω τους. Αυτό που λέμε έκτη αίσθηση ή αλλιώς  μητρικό ένστικτο!
Η ίδια έρευνα διαπίστωσε πως οι έγκυες αποκτούν αυτή την ικανότητα επειδή καλούνται να προστατεύσουν με το ένστικτό τους το έμβρυο.  Οι ορμόνες κατά την περίοδο της κύησης αυξάνονται και αλλάζουν συνεχώς.
Στη συγκεκριμένη έρευνα έλαβαν μέρος  76 γυναίκες, που αρχικά βρίσκονταν στο πρώτο τρίμηνο εγκυμοσύνης τους, και κλήθηκαν να εντοπίσουν ένα από τα έξι πιο ακραία συναισθήματα σε 60 διαφορετικά πρόσωπα που είδαν μέσα από εικόνες στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Οι ίδιες γυναίκες επανεξετάστηκαν μετά την 34η εβδομάδα και τότε οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι στη δεύτερη εξέταση των γυναικών ήταν πιο αποτελεσματικές στο να διαπιστώσουν τον φόβο ή το θυμό σε ένα πρόσωπο σε σχέση με την πρώτη εξέτασή τους.