Σύμφωνα με νέα έρευνα, που πραγματοποίησε το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων της Μασαχουσέτης σε συνεργασία με την Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard, τα παιδιά που παρακολουθούν πολλές ώρες τηλεόραση, κοιμούνται λιγότερο σε σχέση με άλλα παιδιά της ηλικίας τους, που βλέπουν τηλεόραση με μέτρο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το mother.gr, κάθε επιπλέον ώρα που περνά ένα παιδί μπροστά στην οθόνη φαίνεται πώς του «στερεί» 7 λεπτά ύπνου την ημέρα. Και αν μάλιστα το παιδί έχει δική του τηλεόραση μέσα στο παιδικό δωμάτιο, τότε σύμφωνα με την έρευνα ο ύπνος του μειώνεται κατά 31 λεπτά την ημέρα! Επίσης, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα αγόρια παρακολουθούν περισσότερη τηλεόραση και συνεπώς κοιμούνται λιγότερο από τα κορίτσια.

Η ερευνά πραγματοποιήθηκε σε 1864 παιδιά, που γεννήθηκαν από το 1999 έως το 2003. Τα παιδιά παρακολουθούνταν από την ηλικία των 6 μηνών μέχρι να γίνουν 7 ετών και καταγράφονταν ο ετήσιος μέσος όρος των ωρών που κοιμούνταν και των ωρών που έβλεπαν τηλεόραση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η υπερβολική παρακολούθηση τηλεόρασης σχετίζεται με προβλήματα ύπνου στα μικρά παιδιά. Ωστόσο, αυτή η νέα έρευνα έρχεται να συμπληρώσει με καινούργια στοιχεία τα έως τώρα δεδομένα και να χτυπήσει ένα ακόμα καμπανάκι στους γονείς, καθώς ο επαρκής και ήρεμος ύπνος είναι απαραίτητος για την ομαλή ανάπτυξη κάθε παιδιού.