Τον τελευταίο καιρό η επιπεφυκίτιδα βρίσκεται σε έξαρση σε μικρούς και μεγάλους . Δεν ξέρεις τι να κάνεις για να την αντιμετωπίσεις;  Καλό είναι να ξέρεις λοιπόν πως η ιογενής επιπεφυκίτιδα μεταδίδεται πολύ εύκολα κυρίως με την επαφή, για όσο διάστημα υπάρχει συμπτωματολογία, περίπου 10 με 15 ημέρες.

 

Συμπτώματα -κόκκινα μάτια, καθώς ο ιός προκαλεί διαστολή στα αιμοφόρα αγγεία των ματιών -δακρύρροια -φαγούρα. -αίσθηση ξένου αντικειμένου στα μάτια -ελαφρια φωτοευαισθησία

 

Τι πρέπει να κάνω – πλένετε τα χέρια σας συχνά -προσέχετε το κολλύριο που θα συστήσει ο γιατρός να μην ακουμπά στα μάτια κατά την εφαρμογή. -Μην μοιράζεστε πετσέτες, μαντήλια ή μαξιλαροθήκες με άλλους -πετάξτε αμέσως τυχόν χαρτομάντιλα που έχετε χρησιμοποιήσει. -εάν στις δραστηριότητες του ασθενούς συμπεριλαμβάνεται το κολυμβητήριο καλό είναι να αποφευχθεί μέχρι να περάσει. -απολυμάνετε το ακουστικό του τηλεφώνου, βρύσες και πόμολα για να  εμποδίσετε την διάδοση της νόσου.

Προσοχή: Στην ιογενή επιπεφυκίτιδα συνήθως η όραση παραμένει καλή. Αν έχει επηρεαστεί η όρασή σας ή αν το πρόβλημα των κόκκινων ματιών παραμένει για παραπάνω από μερικές ημέρες, μπορεί να πρόκειται για κάποια άλλη πάθηση και είναι έτσι κι αλλιώς σημαντικό να επισκεφτείτε τον οφθαλμίατρό σας.