“Μαμά, μπαμπά γιατί αυτός ο κάδος είναι Μπλε;”

Αυτή είναι η εύλογη απορία όλων των παιδιών, όταν καλούνται να αφήσουν τα απορρίμματα στον κάδο .

Για αυτό, είναι πολύ σημαντικό να μιλήσεις στο παιδί σου για την ανακύκλωση και τα οφέλη της και να το μάθεις να αγαπά και να διατηρεί την ομορφιά της φύσης.

Πρέπει επίσης να τονίσεις, ότι με την ανακύκλωση μειώνονται τα σκουπίδια και εξοικονομείται ενέργεια, με αποτέλεσμα να προστατεύεται η φύση και από ρύπανση και από εξάντληση των πηγών ενέργειας.

 

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ … ΠΑΙΧΝΙΔΙ !

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Βάλε στην κουζίνα του σπιτιού δύο ειδών κάδους, τον έναν για τα σκουπιδια και τον άλλον για ανακύκλωση. Λίγο καιρό αργότερα, ο διαχωρισμός των υλικών θα γίνει για το παιδί μια ευχάριστη και ωφέλιμη συνήθεια.

 

ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ ΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ

Από το νηπιαγωγείο τα παιδιά μαθαίνουν τι είναι ανακύκλωση, χρησιμοποιώντας παλιά υλικά για τις χειροτεχνίες τους. Για παράδειγμα, τα άδεια πλαστικά μπουκάλια είναι ιδανικά για τέτοιου είδους κατασκευές, αφού μπορούν να κοπούν με το ψαλίδι και να βαφτούν με μαρκαδόρους και νερομπογίες.

 

ΠΩΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ

Τα παιδιά έχουν πολλά παιχνίδια που χρειάζονται μπαταρίες για να λειτουργήσουν. Πάρε ένα χάρτινο κουτί παπουτσιών που δεν χρειάζεσαι και τοποθέτησέ το σε μια γωνιά στο δωμάτιό τους. Κάθε φορά που μια μπαταρία τελειώνει θα πρέπει το παιδί να μάθει να την τοποθετεί σε αυτό το κουτί.

 

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕΙΣ ΤΟ ΧΑΡΤΙ

Μια φορά την ημέρα και μια συγκεκριμένη ώρα κάθε βράδυ βοήθησε το παιδί σου για να μαζέψει τις τσαλακωμένες ζωγραφιές, το άδειο κουτί από το γάλα και όποιο άλλο χαρτί πρόκειται να καταλήξει στα σκουπίδια και πηγαίνετε μαζί βόλτα, μέχρι τον μπλε κάδο! Θα του γίνει συνήθεια συν ότι θα μάθει να διατηρεί το δωμάτιό του καθαρό!

 

Παρακολουθήστε επίσης το video της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), το οποίο προσαρμόστηκε ειδικά για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών και προκαλεί μικρούς και μεγάλους να περιηγηθούν στον μοναδικό κόσμο της Ανακύκλωσης και να γνωρίσουν όλα τα «μυστικά» της σωστής ανακύκλωσης μέσω του Μπλε Κάδου.

Παρακολουθήστε το βίντεο: http://www.herrco.gr/game.html