Σύμφωνα με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ, η εργασία της εγκύου κατά το τελικό στάδιο της κύησης, εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία του βρέφους.

Οι πιθανότητες απόκτησης λιποβαρών μωρών είναι πολλές και παράλληλα τα βρέφη κινδυνεύουν να εμφανίσουν μελλοντικά προβλημάτα στην υγεία τους. Στη μελέτη τους, οι επιστήμονες βασίστηκαν σε στοιχεία από τρεις προηγούμενες μεγάλες μελέτες, σε Βρετανία και Αμερική.

Παρατήρησαν, ότι το βάρος των νεογέννητων δεν έδειξε να επηρεάζεται στην περίπτωση που η ηλικία των μητέρων δεν ξεπερνούσε τα 24 έτη, είτε εκείνες δούλευαν είτε όχι. Σε μητέρες όμως, ηλικίας άνω των 24 ετών, η εργασία κατά την προχωρημένη εγκυμοσύνη έδειξε να συνδέεται με το χαμηλό βάρος του βρέφους.

Παρατήρησαν ότι οι γυναίκες που είχαν εργαστεί μέχρι και τον 9ο μήνα κύησης, αποκτούσαν παιδιά τα οποία ήταν κατά 300 περίπου γραμμάρια ελαφρύτερα συγκριτικά με τα μωρά των γυναικών που είχαν σταματήσει να εργάζονται κατά την περίοδο μεταξύ 6ου-8ου μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χαμηλό βάρος ενός νεογέννητου συνδέεται με υψηλό κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων υγείας και με αργούς ρυθμούς ανάπτυξης.