Σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, η κατανάλωση πλούσιων σε ω-3 θαλασσινών, επηρεάζει ψυχολογικά τις μέλλουσες μαμάδες και τις βοηθά να αισθάνονται καλά κι ευτυχισμένες!

Από την έρευνα προέκυψε  πως οι γυναίκες που δεν κατανάλωναν καθόλου θαλασσινά είχαν σε ποσοστό 50% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης, συγκριτικά με όσες κατανάλωναν 3 ή και περισσότερες μερίδες θαλασσινών την εβδομάδα .

Με δεδομένο λοιπόν, πως η καλή ψυχολογία και η θετική σκέψη είναι καθοριστικοί παράγοντες για τη φυσιολογική εξέλιξη της κύησης, οι επιστήμονες ενθαρρύνουν τις εγκύους να συνεχίζουν να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους θαλασσινά, αποφεύγοντας όμως τις υπερβολές.