Οι χρήσιμες πρακτικές συμβουλές που σας παραθέτουμε θα αλλάξουν τον τρόπο σκέψης σας και θα σας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη ακόμα και μετά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

1. Μην σκέφτεστε συνεχώς «είμαι χοντρή, ανίκανη και δεν πρόκειται ποτέ να χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης»,γιατί έτσι αυτοσαμποτάρετε την αυτοπεποίθησή σας. Σκεφθείτε τα θετικά στοιχεία που έχετε, πόσο καλά τα καταφέρνετε σε κάποιους τομείς και πόσο μπορείτε να βελτιωθείτε σε κάποιους άλλους τομείς. Η καλύτερη σκέψη που μπορείτε να κάνετε; Φανταστείτε την καινούρια ζωή με το μωρό σας, που θα έρθει σε λίγο καιρό και που θα σας προσφέρει μια νέα πραγματικότητα.

2. ”Αδειάστε” το μυαλό σας με αυτές τις τρεις ασκήσεις:  Εισπνεύστε αργά από τη μύτη, μετρήστε μέχρι το 4 και νιώστε τον αέρα να γεμίζει την κοιλιά και όχι το στήθος σας. Εκπνέοντας βαθιά και αργά από το στόμα, μετρήστε μέχρι το 5 και χαλαρώστε ταυτόχρονα τους ώμους σας. Κλείστε τα μάτια σας και κρατήστε χαλαρά τα χέρια στο σώμα σας. Επαναλάβετε τουλάχιστον 6 φορές, καθημερινά και θα δείτε τη διαφορά.

3. Περιμένατε να σας δωρίσει κάτι, αλλά δεν το έκανε και θυμώνετε; Περιμένατε να σας μιλήσει πιο τρυφερά, αλλά σας φάνηκε ψυχρός; Ο προϊστάμενός σας δεν σας καλημέρισε; Σκεφθείτε το εξής: Οι κανόνες που φτιάχνουμε στο μυαλό μας για το πώς πρέπει οι άλλοι να μας συμπεριφέρονται, είναι οι δικοί μας κανόνες και κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να τους ακολουθεί. Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι όλοι οι άνθρωποι βασανίζονται από τα δικά τους προβλήματα και από τις δικές τους σκέψεις. Είναι πολύ πιθανό επομένως, να μην έχουν κάτι προσωπικό μαζί σας αλλά η συμπεριφορά τους να πηγάζει από άλλες αιτίες.