Σίγουρα θέλετε το πρωινό σας να μοιάζει με διαφήμιση. Όλη  η οικογένεια να κάθεται στο τραπέζι και να απολαμβάνει το πρωινό του με πολλά χαμόγελα. H μαμά χαρούμενη να βάζει την τσάντα στα παιδιά δίνοντάς τους ένα κολατσιό και εκείνα να δίνουν στους γονείς από ένα φιλί και να φεύγουν για το σχολείο. Αυτή η εικόνα που σας περιγράψαμε είναι ιδανική. Μπορεί όμως να είναι πραγματική;

Τα περισσότερα παιδιά δυσκολεύονται να ξυπνήσουν και με το ζόρι πίνουν το γάλα τους. Η διάθεσή τους δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση και με δυσκολία αρθρώνουν λέξη.

Προσπαθήστε να κάνετε πιο εύκολο το πρωινό τους ξύπνημα, γιατί η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!

 

-Να αποφασίζετε μαζί από το προηγούμενο βράδυ τι ρούχα θα φορέσουν την άλλη μέρα, για να μην αρχίζετε πρωί-πρωί τις διαπραγματεύσεις και τις διαφωνίες, καθώς τα περισσότερα παιδάκια από πολύ μικρή ηλικία έχουν «άποψη» για το ντύσιμό τους.Όπως επίσης και τις τσάντες τους

-Ο μόνος τρόπος για να σηκωθούν τα παιδιά εύκολα το πρωί είναι να κοιμηθούν νωρίς το βράδυ. Αν θεωρείτε ότι οι ώρες που κοιμούνται δεν είναι αρκετές βάλτε τα ύπνο πιο νωρίς.

-Το άγχος είναι κακός σύμβουλος για τους γονείς, οπότε φροντίστε να ξυπνήσετε λίγο νωρίτερα για να τα προλάβετε όλα.

-Ετοιμάστε το πρωινό τραπέζι βάζοντας χρώμα στο τραπέζι. Τα έντονα χρώματα φτιάχνουν την διάθεση στα παιδιά.   Μπορείτε να δημιουργήσετε φατσούλες στα ψωμάκια του τοστ και δίνοντάς τους ονόματα. Τι πιο ωραίο να ξεκινά η μέρα των παιδιών σας με παιχνίδι.  Θα πρέπει επίσης να έχετε ποικιλία φαγητών στο τραπέζι για να «κεντρίσετε» το ενδιαφέρον τους.

-Ξυπνήστε τα παιδιά σας με ήρεμο τόνο φωνής και με μερικά χάδια, οι φωνές και το ξεσκέπασμα θα του προκαλέσουν νεύρα! Χρησιμοποιήστε μερικές εκφράσεις όπως το «Μωρό μου είναι ώρα να σηκωθείς» και «Ξύπνα αγγελούδι μου να ετοιμαστείς».

-Αν διαπιστώσετε ότι τα παιδάκια σας θέλουν να χουζουρεύουν λίγη ώρα στο κρεβάτι ξυπνήστε τα 10 λεπτά νωρίτερα.

-Μπορείτε να αγοράσετε επίσης ένα όμορφο παιδικό ξυπνητήρι στο μικρούλι, που θα το έχει δίπλα του και θα χτυπά την ώρα που πρέπει να σηκωθεί. Σε ορισμένα παιδάκια αρέσει αυτή η τακτική, να ξυπνούν δηλαδή όπως οι μεγάλοι.

-Η διαδικασία ντυσίματος θα πρέπει να γίνει σαν παιχνίδι. Βάλτε έναν διαγωνισμό  «Για να δούμε ποιος θα ετοιμαστεί πρώτος σήμερα; Ποιος θα είναι ο σημερινός πρωινός νικητής;»

Σίγουρα θα τα καταφέρετε!