Πώς οφείλουμε να διαχειριστούμε την εισβολή της τεχνολογίας στη ζωή των παιδιών μας; Τα παιδιά λατρεύουν την τεχνολογία, ήδη από τη βρεφική ηλικία, μόλις αρχίσουν να ψελλίζουν τα πρώτα τους «μπα-μπα-κι-χι-κου», επιμένουν να τους δώσετε το κινητό σας για να «μιλήσουν», ενώ η θεία που διαθέτει smartphone με μεγάλη οθόνη αφής γίνεται στη στιγμή η αγαπημένη τους.

Οι ειδικοί είναι αυστηροί στο θέμα της τεχνολογίας. Συνιστούν ότι τα παιδιά κάτω των τριών ετών δεν θα πρέπει να βλέπουν ούτε καν τηλεόραση, ενώ «επιτρέπουν» να αποκτήσουν κονσόλα παιχνιδιών στα έξι και να περνούν λίγη ώρα μπροστά στον υπολογιστή, υπό την επίβλεψη ενηλίκου, στα εννέα τους χρόνια και μόνο για μία ώρα την ημέρα.

Για να τα αφήσετε μόνα τους μπροστά στην οθόνη ενός υπολογιστή συνδεδεμένου με το ίντερνετ, θα πρέπει να έχουν περάσει την ηλικία των δώδεκα ετών και, το κυριότερο, να έχετε καλλιεργήσει σχέσεις απόλυτης εμπιστοσύνης μεταξύ σας. Λανθασμένη είναι η αντίληψη του όσο πιο νωρίς εξοικειωθεί το παιδί με την τεχνολογία τόσο πιο εύκολα θα μπορεί να τη χειρίζεται, βέβαια όλα εξαρτώνται από την ωριμότητά του.