Αν και η εγκυμοσύνη αποτελεί μια πολύ γλυκιά και όμορφη περίοδο στη ζωή μιας γυναίκας, οι περισσότερες έγκυες, κυρίως λόγω των ορμονών τους, κατακλύζονται από παράλογους φόβους. Ας δούμε τους πιο συνηθισμένους από αυτούς, αλλά και γιατί δεν θα πρέπει να σας απασχολούν τόσο πολύ.

Πιθανότητα αποβολής. Σχεδόν όλες οι γυναίκες φοβούνται ότι μπορεί να συμβεί κάτι και να χάσουν το μωρό τους. Είναι αλήθεια ότι ορισμένες εγκυμοσύνες, δυστυχώς, δεν καταλήγουν καλά, ωστόσο το ποσοστό είναι μικρό. Εμπιστευτείτε τον γιατρό σας, ακολουθήστε τις οδηγίες του και όλα θα πάνε μια χαρά.

Τραυματισμός εμβρύου στο sex. Πολλές γυναίκες, αλλά και άνδρες, φοβούνται να κάνουν sex κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης από φόβο μήπως τραυματίσουν το μωρό τους. Αν δεν συντρέχει κάποιος συγκεκριμένος ιατρικός λόγος, μπορείτε άφοβα να κάνετε sex, καθώς το μωρό είναι απόλυτα προστατευμένο μέσα στον αμνιακό σάκο και δεν κινδυνεύει καθόλου.

Ωδίνες τοκετού. Ο φυσιολογικός τοκετός δεν είναι ανώδυνος. Σκεφτείτε όμως ότι τόσα χρόνια εκατομμύρια γυναίκες περνούν αυτούς τους πόνους, αλλά μετά κρατούν στην αγκαλιά τους το μωράκι τους.

Αύξηση βάρους. Αρκετές γυναίκες αγχώνονται με τα κιλά που παίρνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και προβληματίζονται για το αν θα καταφέρουν μετά τον τοκετό να επιστρέψουν στο αρχικό τους βάρος. Μην βασανίζετε τον εαυτό σας προκαταβολικά με αυτό το θέμα. Φροντίστε, όσο είστε έγκυος, να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή, σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας και μετά τη γέννηση του παιδιού σας, ξεκινήστε ένα πρόγραμμα διατροφής και άσκησης που θα σας επαναφέρει σταδιακά στα κιλά σας.

Θα είμαι καλή μαμά; Σχεδόν όλες οι γυναίκες αναρωτιούνται αν θα τα καταφέρουν στον καινούργιο τους ρόλο και αγωνιούν για το αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις ανάγκες που έχει ένα μωρό. Είναι απόλυτο φυσιολογικό και υγιές να σκέφτεστε έτσι, ωστόσο δεν πρέπει να αφήσετε αυτές τις σκέψεις να σας αγχώνουν. Όταν με το καλό γεννηθεί το μωρό σας, θα είστε σίγουρα η καλύτερη μαμά που θα μπορούσε να έχει.