Ποια εικόνα έρχεται στο μυαλό σας, όταν σκέφτεστε ένα μωρό; Απαλό δέρμα, μυρωδιά από παιδικό γαλάκτωμα και… δίπλες. Σαν το «ανθρωπάκι» της Michelin ένα πράγμα. Ακριβώς! Σύμφωνα με το mother.gr, αυτές οι… δίπλες είναι ό,τι πιο φυσιολογικό για ένα μωρό.

Αυτό, όμως, δεν το ενστερνίζονται όλοι οι γονείς. Αρκετοί είναι εκείνοι, που πιστεύουν, ότι το μωρό τους θα πρέπει να έχει το «τέλειο» κορμί από πολύ μικρό, με αποτέλεσμα να αποφασίζουν από μόνοι τους να του κάνουν δίαιτα, προκειμένου να αδυνατίσει.


ΔΙΑΙΤΑ ΓΙΑ ΜΩΡΑ: ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΙΔΕΑ

Περίπου ένα στα δέκα μωρά θεωρείται παχύσαρκο, σύμφωνα με άρθρο στο περιοδικό TIME. Ένας αριθμός, που διπλασιάστηκε την τελευταία δεκαετία και σίγουρα έχει προκαλέσει την ανησυχία της παγκόσμιας παιδιατρικής κοινότητας, αλλά κάποιοι γονείς φθάνουν στο άλλο άκρο.

Έχουν καταγραφεί περιστατικά με γονείς να υποβάλουν σε δίαιτα ακόμα και βρέφη ενός έτους, χωρίς φυσικά τη συγκατάθεση του παιδιάτρου, ενώ υπάρχει και ζευγάρι στις Ηνωμένες Πολιτείες, που έδινε λιποδιαλύτες στο δίχρονο αγοράκι του, γιατί πίστευε ότι είναι υπέρβαρο.

ΝΑΙ, είναι πολύ σημαντικό να δίνετε υγιεινές τροφές στο παιδί σας και να το μάθετε να ασκείται, αλλά το να προσπαθείτε σε τέτοια ηλικία να χάσει βάρος είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.


ΤΟ ΣΠΡΩΧΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΟΡΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΙΜΙΑ

Αντίθετα το μόνο, που καταφέρνουν οι γονείς, είναι να δημιουργήσουν το υπόβαθρο σε αυτά τα παιδιά αργότερα να πάσχουν από ψυχολογικές ασθένειες, ιδιαίτερα επικίνδυνες για την υγεία τους, όπως η ανορεξία και η βουλιμία.

Εκτός του ότι καταρρακώνουν την αυτοεκτίμησή του, τέτοιες επιλογές μπορούν να οδηγήσουν σε πολύ σοβαρές ασθένειες, ακόμα και σε νεφρική ανεπάρκεια, λένε οι επιστήμονες.