Έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες έδειξε ότι πολλές γυναίκες λαμβάνουν καθημερινά μία ασπιρίνη, καθώς θεωρείται ότι μειώνει τον κίνδυνο προεκλαμψίας. Ταυτόχρονα, όμως, φαίνεται ότι αυξάνει εκείνον για πρόωρο τοκετό και άλλες επιπλοκές.

Σε γενικές γραμμές, η ασπιρίνη, σύμφωνα με το mother.gr, δεν συνιστάται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επειδή μπορεί να συμβάλει στη μητρική και εμβρυϊκή αιμορραγία. Ωστόσο, η χαμηλή δόση ασπιρίνης είναι μερικές φορές, που προβλέπεται για τις έγκυες γυναίκες με συγκεκριμένο ιατρικό ιστορικό.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι οι γυναίκες, που είχαν προεκλαμψία κατά τη διάρκεια προηγούμενων κυήσεων, θα πρέπει να λαμβάνουν ένα χάπι από 81 χιλιοστόγραμμα, που συχνά αποκαλείται «μωρουδιακή ασπιρίνη», κάθε μέρα μετά την 12η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Η σύσταση ισχύει για εκείνες, οι γιατροί των οποίων τις θεωρούν υψηλού κινδύνου και με την προϋπόθεση ότι δεν είχαν προηγούμενη κακή ιατρική εμπειρία με ασπιρίνη.

Η προεκλαμψία επηρεάζει περίπου το 4% των εγκύων γυναικών και είναι τις περισσότερες φορές αντιμετωπίζεται με φάρμακα και άλλες θεραπείες. Ωστόσο, «στην πραγματικότητα είναι μία από τα πιο κοινά αίτια, που οδηγούν σε επιπλοκές στη μητέρα και το μωρό», δήλωσε ο Michael LeFevre, επικεφαλής της έρευνας.