Αν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, θα γνωρίζετε ήδη ότι πρέπει να κόψετε ορισμένες κακές συνήθειες, όπως το κάπνισμα ή το αλκοόλ. Αν θέλετε, όμως, να αυξήσετε τις πιθανότητες σας να συλλάβετε και να φέρετε στον κόσμο ένα υγιές μωράκι, θα πρέπει ταυτόχρονα να φροντίζετε και την διατροφή σας. Σύμφωνα με το mother.gr να τι μπορείτε να κάνετε.

Αποφύγετε την καφεΐνη. Αν δεν μπορείτε να κόψετε τελείως τον καφέ, προσπαθήστε τουλάχιστον να τον περιορίσετε σε ένα φλιτζάνι την ημέρα.

Αποφύγετε τις έτοιμες, επεξεργασμένες τροφές. Ούτως ή άλλως αυτού του είδους οι τροφές έχουν πολλά συντηρητικά και δεν θεωρούνται υγιεινές. Γιατί, λοιπόν, να τις προτιμάτε τώρα που προσπαθείτε να συλλάβετε;

Τρώτε άφθονα φρούτα και λαχανικά. Διαλέξτε φρούτα εποχής και συνοδεύστε το φαγητό σας με σαλάτες φρέσκων λαχανικών.

Αποφύγετε την υπερβολική λήψη βιταμινών. Μην παίρνετε διάφορα σκευάσματα χωρίς την έγκριση του γυναικολόγου σας, ο οποίος είναι πιθανόν να σας συστήσει μόνο την λήψη φολικού οξέως.

Περιορίστε την ζάχαρη και τα κορεσμένα λίπη. Και τα δυο θα πρέπει να βρίσκονται στο διαιτολόγιο σας στις ελάχιστε δυνατές ποσότητες.

Μην κάνετε εξαντλητικές δίαιτες. Αν πιστεύετε ότι πρέπει να χάσετε βάρος, συμβουλευτείτε έναν διατροφολόγο και μην κάνετε από μόνες σας αυστηρές δίαιτες. Εννοείται ότι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ούτε χάπια αδυνατίσματος.
Να θυμάστε ότι, αν την περίοδο που προσπαθείτε να συλλάβατε, ακολουθείτε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, εξασφαλίζετε ότι, όταν μείνετε έγκυος, το έμβρυο σας θα διατρέφεται σωστά από την πρώτη στιγμή της κύησης.